Isparta Belediyesi'nin şirketlerinden. ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası'ndan çıkan atık taşların değerlendirilmesi kararı alındı.
Karara göre atık taşlar öğütülerek, büyük blokların dökülmesinin hedeflendiği bildirilirken, bu sayede atık taşların ekonomiye kazandırılmasının planlandığı ifade edildi. ISTEM Doğal Taş İşleme Fabrikası'nda incelemelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, "Özellikle kış aylarında atık taşların mikronize edilerek, reçine ile karıştırılarak yeni ürünler oluşturulabilir mi noktasında düşünüyoruz. Atık taşların ekonomiye kazandırılması noktasında çalışmalar yapıyoruz. Doğanın bize vermiş olduğu taşları atmak yerine yeniden ekonomiye kazandırmak istiyoruz" dedi.
ISTEM'de yeni ek tesislerin açılmasına ve fabrikanın büyütülmesine karşın, yine piyasaya malzeme yetiştiremediklerini ifade eden Başkan Günaydın, "Stoksuz çalışıyoruz. Malımızı gerek iç piyasaya gerekse dış pazara satıyoruz. Malzemelerimiz Türk Cumhuriyetlere de gidiyor. Bunun yanında İstanbul, Konya, Denizli, Anamur'un önemli noktalarında ve Karadeniz Bölgemizdeki bazı illerimizde bizim taşımız kullanıyor. ISTEM kendi çapında bir marka oldu. Bu markayı daha üst düzeylere ulaştırma aşamasına geçiyoruz. Bu vizyon, ISTEM ve Isparta'mız için hayırlı olsun" şeklinde konuştu.
(FK-SK-Y)

12.01.2013 16:34:58 TSI

Editör: Wan Haber