KASİAD'ın davetlisi olarak Karabük'e gelen Güney Sudan Merkezi Equatorial Eyaleti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Felix Lado Johnson, kendi ülkelerine sağlık yönünden yatırım yapılmasını istedi.
Karabük ve Safranbolu İşadamları Derneği'nin (KASİAD) davetlisi olarak Karabük'e gelen Güney Sudan Merkezi Equatorial Eyaleti Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Dr. Felix Lado Johnson Karabük'te hizmet veren Medikar Hastanesini ziyaret ederek Hastane Genel Müdür ve Başhekimi Dr. Adem Kar'dan bilgiler aldı.
Hastaneyi gezerek hayran kalan Johnson, "Biz yeni bir ülkeyiz, Türkiye bize destek oluyor, buradaki hastanelerin ülkemizde şubeler açmasını istiyoruz" dedi.
Johnson, Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile Güney Sudan'da henüz teşhisi konulamayan bir hastalıkla mücadele eden iki çocuğun tedavilerinin yapılması için Türkiye'ye getirdiklerini, bu sayede hastaneleri ziyaret etme şansı yakaladığını söyledi.
Kimse Yok Mu Derneği aracılığı ile birçok hastaya Türk doktorlarının yardım ettiğini belirten Müsteşar Johnson, "Biz Türk doktorlarına ve Kimse Yok Mu Derneği'ne çok teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki, Türk doktorlarının katkılarıyla birçok hastamız iyileşecek. Karabük ve Safranbolu İş Adamları Derneği'nin (KASİAD) davetlisi olarak Karabük'e geldik. Ziyaret sırasında buradaki Medikar Hastanesini ziyaret etme fırsatı buldum. Güney Sudan'daki sağlık hizmetleri konusunda özel hastane yetkilileri ile bir takım görüşmeler yaptık. Oldukça verimli bir görüşme oldu. Biz yeni bir ülkeyiz. Türkiye bize destek oluyor. Buradaki hastanelerin ülkemizde şubeler açmasını istiyoruz. Türk insanından çok memnunuz. Hastaneler çok güzel. Hastanenin tamamını gezdik. Çok güzel ve etkilendim. KASİAD ve hastane yetkililerinden Güney Sudan'da küçük de bir klinik açmalarını istedik" dedi.
Özel Medikar Hastanesi Başhekimi ve Genel Müdür Dr. Adem Kar'da hastanenin kurumsal yapı ve kuruluş süreci tamamlandıktan sonra dışarıya açılmayı hedeflediklerini söyleyerek, " Ziyaret sırasında Müsteşar bizlere Güney Sudan da maalesef sağlık hizmetlerinin çok ilkel koşullarda yürütüldüğünü ülkelerinde modern sağlık tesis ve hizmetine ciddi manada ihtiyaç duyduklarını söylediler. Hatta bu konuda ülkelerine yapılacak sağlık yatırımları konusunda her türlü kolaylığı sağlayacaklarını ifade ettiler. Bu ziyaret vesile olur ve hem hastanemiz adına hem de Karabük'ü temsilen sağlık merkezi kurmayı düşünüyoruz" diye konuştu.
(YE-SA)

13.02.2013 12:52:39 TSI

Editör: Wan Haber