Gaziantep Üniversitesi Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Takımı (GÜDAT) üyeleri, almış oldukları eğitimi pratiğe dönüştürmek amacıyla Gaziantep'in Araban ilçesi Köklüce Kanyonunda 'Yaz Temel Eğitim Kampı' düzenledi.
Topluluk bünyesinde verilen teorik eğitimlerin pratikte de uygulanması için yaz temel, kış temel, yaz gelişim, ileri kaya ve arama kurtarma eğitimleri verildi.
Dağcılık Takımı Lideri Lezgin Doğan, "GÜDAT olarak, 3 gün boyunca topluluk bünyesine katılan yeni üyelerimize Gaziantep'in Araban ilçesinde yer alan Köklüce Kanyonunda 'Yaz Temel Eğitim Kampı' düzenledik. Dört kilometrelik parkuru ile ortasından akan deresi ve elverişli kaya yapısı ile eşsiz bir doğaya sahip Köklüce de, dağcılık sporuna adım atan 35 üniversite öğrencisi; kampçılık, üstten emniyetli kaya tırmanışı ve kayadan iniş eğitimlerini başarıyla gerçekleştirdiler. Kanyonda geçirdikleri kamp süresince gerek eğitimlerde, gerek beslenme açısından, gerekse de birlikte sorumluluk aldıkları her durumda takım çalışmasını yaşayan dağcı adayları sadece doğa yaşamına değil şehirdeki yaşamlarına da katkıda bulunacak bir deneyim kazandılar" dedi.
GÜDAT'ın 20. yıl etkinlikleri çerçevesinde faaliyetlerinin hızla devam ettiğini söyleyen Doğan, yarıyıl tatilinde Niğde Aladağlar da yapacakları 'Kış Temel Eğitim Kampı' için teorik eğitimlere başladıklarını kaydetti.
(AHM-MEF-Y)

07.12.2012 15:20:45 TSI

Editör: Wan Haber