Edirne il merkezinde ilk kez bir okulun bahçesine bisiklet parkı yapılıyor. 1300'e yakın öğrencisiyle Edirne'nin nüfus bakımından en kalabalık okulu olan Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'nin bahçesine bisiklet parkı yapılacak.
Yatılı ve yatılı olmayan öğrenci sayısıyla Edirne'nin en kalabalık okullarından biri olan Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi, Edirne'de bir ilke imza atacak. Edirne Belediyesi işbirliği ile okulun bahçesine bir bisiklet parkı yapılacak. Proje tamamlandığında Edirne'de ilk kez bir okulun bahçesine bisiklet parkı yapılmış olacak.
Okul yönetiminin girişimleri sonucu hayata geçirilecek projenin diğer okullara da örnek olması beklenirken bu durum en çok, Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'nde okuyup da okula bisikletle gidip gelen öğrencileri memnun edecek. Projenin bir an önce hayata geçirilmesi için sabırsızlanan öğrenciler, gönül rahatlığıyla bisikletlerini, park olarak ayrılan bölüme bırakabilecek.
YAKLAŞIK 40 ÖĞRENCİ OKULA BİSİKLETLE GİDİP GELİYOR
Okul yönetimi, projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini belirterek, okul bahçesinin bir kısmına bisikletlerin bırakılabileceği bir alan ayırdıklarını, buraya da gerekli malzemeleri koyduktan sonra bisiklet parkının öğrencilerin kullanımına açılacağını ifade etti. Yaklaşık 40 öğrencinin her gün okula bisikletle gidip geldiğini kaydeden okul yöneticileri, bisiklet parkı projesinin hayata geçirilmesiyle birlikte öğretmenlerin de bisikletle okula gidip gelemeye başlayacağını kaydetti.
Edirne Doğa Sporları Kulübü'nün (EDOSK) Bisiklet Sorumlusu Ergun Gözet, projenin önemine dikkat çekerek, "Proje, bisiklet kullanımının yaygınlaşması adına oldukça önemli. Bisiklet kullanımını teşvik edici bir proje. Umarım sadece Kız Teknik ve Anadolu Meslek Lisesi'yle sınırlı kalmaz ve tüm okullarımızda bu tür bisiklet parklarını görürüz" diye konuştu.
(ORA)

18.12.2012 12:08:48 TSI

Editör: Wan Haber