Giresun Ticaret Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, demiryolu projesiyle ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.
Demiryolunun transit geçmesinden ziyade katma değer sağlayacak şekilde Giresun limanlarına uğraması gerektiğini söyleyen GTSO Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, nihai kararı bekleyeceklerini kaydetti.
Çakırmelikoğlu açıklamasında; "Giresun'un demiryolu projesini yakından takip etmekteyiz. Demiryolu'nun Erzincan'dan Gümüşhane'ye buradan ise birisi Trabzon'a olmak üzere diğeri Tirebolu'ya iki çatal halinde geleceği yönünde çalışmaların sürdüğünü biliyoruz.Ancak son günlerde kamuoyunda Giresun göz ardı edilerek demiryolunun Erzincasn'dan sadece Trabzon'a gideceği yönündeki söylemlere ve açıklamalar itibar etmiyoruz. Bu konuda resmi bir açıklama bekliyoruz ve Ulaştırma Bakanlığı'nın bizi rahatlatacak doğru bilgilendirecek bir açıklamasını bekliyoruz" dedi.
Demiryolunun Giresun'dan sadece transit geçmesinin de yeterli olmayacağını kaydeden Çakırmelikoğlu "Giresun'a katma değer sağlamadıktan sonra demiryolunun transit geçmesi bizi tatmin etmeyecektir. Önemli olan demiryolunun Tirebolu ve Giresun limanlarına uğramasıdır.Bizim bütün beklentilerimiz ve çalışmalarımız bu yöndedir" ifadelerini kullandı.
(AB-ÖS-Y)

13.02.2013 13:52:36 TSI

Editör: Wan Haber