İzmir Büyükşehir Belediyesi koordinatörlüğünde başlatılan ve ilçe belediyelerinin de katıldığı "Daha temiz bir İzmir için el ele" sloganıyla yürütülen temizlik kampanyası, bu kez Aliağa'da yapıldı.
Temizlik çalışması yapmak içinkampanyaya katılan belediye ekipleri Aliağa'nın sokak, cadde ve parklarını elden geçirdi. Üç gün boyunca Aliağa'nın tüm sokak, cadde ve parklarını elden geçiren toptan temizlik ekibi işçilerini, Belediye Temizlik İşleri Atölyesi'nde karşılayan Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, hepsine de katılımları nedeniyle teşekkür etti.

120 KİŞİYLE 3 GÜNLÜK ÇALIŞMA
Üç gün boyunca 1 arazöz, 6 süpürge aracı, 4 kamyon ve 1 kepçeyle Aliağa'nın tüm cadde ve sokaklarını elden geçiren toptan temizlik ekibi, başta Helvacıve Küçük Sanayi Sitesi olmak üzere kent merkezinde bulunan tüm mahallelerin temizliğini yaptı. Araç ve ekipmanlarıyla birlikte moloz yığınlarının temizlenmesinden ağaç budamaya, mıntıka temizliğinden caddelerin süpürülmesine kadar birçok alanda yapılan temizlik çalışmasına toplam 120 personel katıldı.

BAŞKAN OĞUZ TEŞEKKÜR ETTİ
İşçilere ve kampanyaya katılan belediyelere katkıları için teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, belediyelerin önemli hizmetlerinden birinin de çevre temizliği olduğuna dikkat çekerek, "Daha temiz bir İzmir için el ele çalışıyoruz. Kampanyaya katılan belediyelerimizin çalışanları ile birlikte kentimizde 3 günlük çalışma yaptık. Hem katılan işçilerimize hem de destek olan belediyelerimize teşekkür ederim. Belediyelerin en önemli hizmetlerinden biri de çevre temizliği. Biz Aliağa Belediyesi olarak bu konuya azami hassasiyet gösterip caddeleri ve sokakları tertemiz bir Aliağa için 7/24 çalışıyoruz. Kampanya çerçevesinde de cadde ve sokaklarımızı, parklarımızı hep birlikte bir kez daha elden geçirmiş olduk.Aynı şekilde diğer belediyelerin yaptığı temizlik çalışmalarına da bizlerdestek sağlıyoruz. Büyükşehir belediyemizin öncülüğünde ortaklaşa yürütülen çalışma hem belediyeler arası dayanışmayı arttırıyor hem de farkındalık yaratıyor" dedi.
Temizlik çalışmalarına; Aliağa ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Büyükşehir Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü, Bayraklı, Menderes, Buca, Çiğli, Karabağlar, Foça, Balçova ve Urla belediyeleri katıldı.
(HE-ERG-Y)

05.01.2013 13:39:49 TSI

Editör: Wan Haber