CHP Manisa Milletvekili Ecz.Özgür Özel, "Beyaz Baston Körler Haftası" nedeniyle yaptığı açıklamada, "Onlar, bazen bir beyaz bastonla, bazen de en sevdikleri ile kol kola, görmeden ama yürekten hayata tutunanlardır. Onlar, toplum hayatındaki, gündelik yaşamdaki bütün engellere rağmen engelleri aşabilen kocaman yürekli, cesur insanlardır. Onlar bir beyaz baston ile bağımsız ve özgür hareket edebilme azimlerini herkese kanıtlamaktadır" dedi.
Özgür Özel, sözlerini şöyle devam etti: "İşte, bu cesaret ve azim dolu hayat hikayelerinin sahipleri olan görme engelli vatandaşlarımızın yaşadıklarınının farkına varılmasını ve onların toplum hayatına engelsiz katılabilmelerini amaçlamış Beyaz Baston Körler Haftası'nda öncelikle tüm engelli vatandaşlarımıza, hak ettikleri ve insan onuruna yaraşır bir hayat diliyorum. Görme engelli vatandaşlarımızın, en az yardımla ya da tamamen yardım almadan yön bulma ve hareket edebilme kabiliyetini kazandıran beyaz baston, aslında 1921 yılından bu yana onların özgürleşmesinin ve bağımsızlıklarının sembolü olmuştur. Keza, onların toplumdaki tüm engellere rağmen sürdürdükleri bu özgürlük mücadelesinin ve yaşamı gözleri ile değil, yürekleri ve akılları ile görebildiklerinin kanıtı olarak da yaptıkları işlere, azimle ortaya koydukları projelere bakmak yeterlidir. Sadece böyle bir hafta vesilesi ile bile olsa, toplumumuzda halen iş bulamamış ya da hala geçim sıkıntısı yaşayan, zaman zaman sokakta, evde büyük engellerle karşılaşan ve dolayısıyla toplumdan bir şekilde dışlanmış olan bütün engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümlerini konuşmak, başta biz siyasiler olmak üzere toplumdaki her bireyin üzerine düşen en büyük sorumluluktur."
Manisa Milletvekili Özel, "Bu nedenle, bütün engellilerimizin çalışma hayatında, günlük yaşamda karşı karşıya kaldıkları eksikliklerin ortadan kalkmasını ve toplum içinde rahatça yer alabilmeleri için ihtiyaç duydukları bütün düzenlemelerin ivedi bir şekilde çıkartılmasını temenni ediyor ve bütün görme engelli vatandaşlarımıza bu hafta vesilesi ile en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum" diye konuştu.
(VS-ERG-Y)

07.01.2013 11:34:40 TSI

Editör: Wan Haber