Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen dönem hizmet alımı yöntemi ile temin edilen çiçek ve bitkileri artık iyi ayrı serada kendi yetiştiriyor.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, tasarruf anlayışı çerçevesinde Hurma bölgesinde 3 bin metrekaresi sera, 6 bin metrekaresi açık alan olmak üzere toplam 9 bin metrekarelik bitki üretim alanı oluşturduklarını kaydetti. Söz konusu alanda Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü'nün ağaç, çiçek ve çalı grubu bitkileri yetiştirerek, büyük tasarruf sağladığını ifade eden Başkan Akaydın, Antalya'yı güzelleştirme çalışmalarını daha az maliyetle gerçekleştirdiklerini dile getirdi.
BİLİMSEL YÖNTEMLER KULLANILIYOR
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, teknik personel tarafından bilimsel yöntemlerle yetiştirilen bitkilerin tohumlamadan sonra mevsimlik sürelerine göre dikime hazır hale getirildiğini ve parklardaki yerini aldığını söyledi. Başkan Akaydın, "Bitki üretim serasında, tohumdan üretimin yanı sıra bazı ağaç türlerinden de çelikleme yöntemiyle fidan elde ediliyor. Üretim aşamasındaki fidanlar soğuk günlerde ısı perdeleriyle korunuyor. Serada, çalı grubu bitkilerin yanı sıra bölge iklimine uygun ağaçlar ile hercai menekşe, sarı nergis, papatya ve kasımpatı gibi çiçekler de yetiştiriliyor" diye konuştu.
10 MİLYONDAN FAZLA BİTKİ ÜRETİLDİ
Hurma'daki seralarda 20 çeşit yazlık, 20 çeşit kışlık çiçeğin yanı sıra 150'den fazla bitki çeşidinden de çelikleme yöntemiyle üretim gerçekleştirildiği, serada bugüne kadar tohumlama yöntemiyle 3 milyon adet yazlık ve kışlık çiçek üretimi, çelikleme yöntemiyle de 7 milyondan fazla bitki üretimi yapıldığı bildirildi. Antalya'nın cadde ve sokaklarının yanı sıra kamu kuruluşları, mezarlık ve cami avluları da çalı grubu ve uzun süre yaşayabilen bu bitkilerle süslendiği ifade edildi.
Büyükşehir Belediyesi'nin Hurma'daki seradan sonra Gürsu'da da büyük bir sera kurduğu, 6.5 dönümlük alanı kapsayan serada daha çok çelikleme yöntemi kullanıldığı bildirildi.Kısa süre içinde bu serada da yaklaşık 50 bin üretim yapıldığı kaydedilirken, bu serada aynı zamanda Hurma'da yetiştirilen bitkilerin bakımlarının da yapıldığı belirtildi.
(SK-Y)

13.02.2013 12:19:44 TSI

Editör: Wan Haber