Milli Eğitim Müdürlerinin Çankırı'da düzenlenen 2 günlük Bölgesel İstişare Toplantısı sona erdi.
Çankırı Büyük Otelde düzenlenen istişare toplantısına, Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur ve 8 ilçenin İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile Ankara, Kastamonu ve Çankırı'nın il ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri de katıldı.
Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Okur yaptığı açıklamada, düzenlenen istişare toplantısının oldukça faydalı geçtiğini dile getirerek, gündem olarak görüşülen birçok konunun çözüme kavuştuğunu ve toplantı sayesinde bilgilendirici istişarelerin de yapıldığı belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Okur, "Kırıkkale olarak ilçe Milli Eğitim Müdürlerimizle Çankırı'da düzenlenen istişare toplantısına katıldık. Burada her ilin uygulamaları ve son bir yıla ait değerlendirmeler yapıldı. Ortak konularımız olan bina durumları, mevzuat ve diğer daha birçok konulara ait sorunlara çözüm noktasında çeşitli bilgi alışverişinde bulunduk. Toplantıda sunum yaparak paylaştığımız, öğrencilerin başarılarını artırmaya yönelik hayata geçirdiğimiz kardeş okul ve kardeş kurum projeleri, 4 4 4 sistemine geçiş, bina durumlarımız ve daha birçok konularda bilgi aktarımında bulunduk. Özellikle sınavlarda elde ettiğimiz genel başarılarda kullandığımız yöntemler diğer katılımcılar tarafından ilgi gördü, örnek teşkil etti. İlimi seviyorum Çevremi Koruyorum, Kardeş Kurum, Kardeş Okul projeleri, deneme sınavları, eğitim seminerleri, yarışmalar, sosyal etkinlikler, kurslar ile başarımızı artırmada etkili olan diğer yöntemler ve bunlarla ilgili detay konular diğer illerden gelen katılımcılar tarafından beğeni kazandı. İstişare toplantısı kültürel ve dayanışma yönünden de oldukça faydalı geçti. Hepimizin memnuniyet duyduğu sıcak ilişkilere dayalı misafirperverlik sayesinde ikili sohbet ve görüşmelerimizin yanında çeşitli etkinliklere de katıldık" şeklinde konuştu.
Toplantıya Milli Eğitim Müdürlerinin yanı sıra Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Mustafa Koç, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Mesleki Gelişimi Destekleme Grup Başkanı Nezir Ünsal, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Grup Başkanı Recep Altın, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Öğrenci İşleri ve Sosyal Etkinlikler Grup Başkanı Yaşar Koçak da katıldı.
Programda açılış konuşmaları ve diğer konuşmaların ardından İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri bir araya gelerek il ve ilçe düzeyinde uygulanmakta olan mevzuat konuları ve uygulanan diğer konular hakkında istişareler ve bilgi alışverişinde bulunuldu. Merak edilen sorular Bakanlık yetkililerine yöneltilerek çözüm yollarına gidildi.
Toplantıya katılanlara şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi ve yörede halen gelenek olarak devam ettirilen "Yaren Gecesi" ile diğer etkinliklere de katılım oldu.
(AK-BÖ)

13.01.2013 16:19:11 TSI

Editör: Wan Haber