Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Aile Destek Merkezi (ADEM) adlı projenin tanıtımı için bir basın toplantısı düzenledi.
Vali Yurdakul, projenin yürütüldüğü Papşen Han'ında düzenlenen toplantı öncesinde basın mensupları ile birlikte açılan Dikiş ve El Sanatları kurslarını gezdi. Burada, yaptıkları sosyal projeler hakkında bilgiler veren Yurdakul, Ankara'da yaptıkları görüşmeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Aile Destek Merkezi projesini önemsediklerini belirten Vali Veysel Yurdakul "Bu projeyi önemsiyoruz. Çünkü projenin özünde ailenin olması projeyi farklı kılmaktadır. Bir tarihi ve turistik mekanın hayata, turizme, günlük yaşama entegre olmasının en büyük ifadesidir. Bu proje sosyal sorumluluk projesi olmasının yanında aynı zamanda bir turizm projesi olma özelliği taşıyor. Önümüzdeki günlerde El-Aman Hanı, Papşen Hanı, Başhan gibi diğer hanlarda da bütün tarihi mekanlarımızı restore ederek, halkımızın ve turizmin hizmetine sunacağız" dedi.
PROJELERİMİZ KONUSUNDA FONLAMA SÖZÜ ALDIK
Vali Yurdakul, Bitlis'in Kentsel Tasarım projesinde en önemli hususun, tarihi mekanların sadece restore edilmesi değil, aynı zamanda bu mekanlara fonksiyon verilmesi olduğunu ifade ederek "Estetik, inovasyonu ve tarihin iç içe olması o binayı hem yaşatıyor, hem de sürdürülebilir kılıyor. Bu anlamda burası ilk handır. Daha önce El-Aman Hanı bu konuda ihdas edilmiş. Yani özetle bu şehirde bulunan bütün konakları, bütün tarihi niteliği olan tescilli olan binaları bir şekilde turizmle buluşturmak istiyoruz. Bir şehri temizlemek istiyorsanız, o şehrin hijyeni, düzeni ve gelişmişliği sağlamak istiyorsanız o şehre turizmi getireceksiniz. Bir insana 10 defa dereye çöp atma dersen, bir yıl atmıyor, daha sonraki yıl unutup yeniden atmaya başlıyor. Ancak o insan turizmden para kazanmaya başlar bir hale geldiğinde sen dereye çöp at desen de artık atmaz. Dere artık onun için turistik bir malzemeye dönüşüyor. Bu mekanlar da bizim için artık birer turistik ürün haline geldi. Biz Bitlis'in sosyal dönüşümünü de projelerle turizm eliyle gerçekleştirmek istiyoruz. Bugün burada yaptığımız projelerden birinci olan Aile Destek Merkezi Projesini (ADEM) başlattık. Diğer projelerimiz de vardı. Çağrı Merkezi, İyi İnsan Projesi, Vefayet Projesi ile ilgili de fonlama çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemizin aslında açılışını planlıyoruz. Bu mini bir açılış programı gibi oldu. Ancak arkadaşlarımızın talebi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'i davet ederek bu projenin resmi açılışını da yapmak istiyoruz. Ankara'daki ziyaretlerimizde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızı ziyaret ederek projelerimiz hakkında bilgi vererek, fonlama konusunda destek sözü aldık" dedi.
HER PROJEYE DESTEK ARIYORUZ
Vali Yurdakul, Ankara'da değişik Bakanlıklarda destek arayışı için çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini de dile getirerek, "Yaşayan 110 yazarın Bitlis'teki öğrencilerle buluşması projesi Milli Eğitim Bankalığına anlatıldı. Bu konuda da destek sözü aldık. Burada niyetimiz Türkiye'de yaşayan 110 yazarla buradaki çocuklarımızı buluşturarak, okuma farkındalığı oluşturmaktır. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımızla görüşmemiz oldu. Tatvan başta olmak üzere Güroymak, Hizan, Mutki gibi spor salonu bulunmayan ilçelerde spor salonu yapmak, Bitlis merkeze spor kompleksi ve Tatvan'a bir yüzme havuzu yapımı için görüşmeler yaptık. Yüzme havuzunun dışında bütün isteklerimize olumlu yanıt aldık" şeklinde konuştu.
(VO-MET-Y)

06.12.2012 14:46:48 TSI

Editör: Wan Haber