Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren BEAH Sağlıksporlu Soner Kaya, Taekwondo da Türkiye şampiyonu olarak altın madalya kazanarak BEAH ve Sağlık çalışanlarının gururu oldu.
Erzurum'un taekwondoda büyük gururu. BEAH Sağlıksporlu Soner Kaya 54 kiloda Türkiye şampiyonu olarak Erzurumluların göğsünü kabarttı. Türkiye Taekwondo Federasyonu Faaliyet Programı'nda yer alan ve 29 Ocak03 Şubat 2013 tarihlerinde Antalaya'nın Alanya ilçesinde yapılan Ümitler Türkiye Taekwonda Şampiyonası'nda Erzurum BEAH Sağlıksporlu Soner Kaya 54 kiloda Türkiye şampiyonu olarak Milli takıma seçildi ve Almanya'da yapılacak olan Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda ülkemizi temsil edecek. Antrenör Kemal Yıldıran Yönetiminde tatamiye çıkan Soner Kaya, madalya maçında ikizi Köksal Kaya ile karşılaştı.
MADALYA MAÇINA İKİZİ İLE ÇIKTI
Antrenör Kemal Yıldıran nezaretinde Antalya Alanya'ya giden BEAH Sağlıkspor'un iki milli taekwondocusu Soner Kaya ile ikizi Köksal Kaya tatamide madalya maçında karşı karşıya geldi. Bu ilginç görüntü herkesin dikkatini çekti. Maçta Köksal Kaya'yı mağlup eden Soner Kaya daha sonra final maçını da kazanarak Türkiye şampiyonu oldu. BEAH Sağlıksporlu Soner Kaya'nın Türkiye Şampiyonu olması BEAH'ta ve Sağlık çalışanları arasında da büyük bir sevinç yaşattı. Milli taekwondocu milli takıma direk seçildi ve Almanya'da yapılacak olan Ümitler Avrupa Taekwondo Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Köksal Kaya ise baraj maçları sonucunda Avrupa şansı arayacak.
BAŞHEKİM ERDOĞAN'IN BAŞARIDA ROLÜ ÇOK BÜYÜK
Kemal Yıldıran'ın öğrencisi Soner Kaya 54 kiloda Türkiye şampiyonu olurken, yine BEAH Sağlıkspor'da yetişen ve şu an Tuzla Belediyespor forması giyen Ömer Faruk Şimşek de Türkiye üçüncüsü olarak Milli takıma seçilmeyi başardı. BEAH Sağlıksporlu Soner Kaya'nın Türkiye şampiyonu olmasında en büyük rolü Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Hastanaler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan'ın oynadığını belirten Antrenör Kemal Yıldıran, "Başta eski Sağlık Bakanımız ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ ile Başhekimimiz, kulüp yönetimimiz ile GHSİM Müdürü Fatih Çintimar bu başarıda büyük desteği ve katkısı vardır. İnanıyorum ki, bu yöneticilerimizden bundan sonra daha da büyük destek göreceğiz. İnşallah Soner Kaya, Avrupa şampiyonu olacak" dedi.
(AA-AA-Y)

01.02.2013 15:30:05 TSI

Editör: Wan Haber