Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi'nin birlikte hazırladığı program YÖK' ten onay alarak uygulamaya konuldu.
Su Ürünleri Uzaktan Yüksek Lisans Programı sayesinde Türkiye'nin her yerindeki Su Ürünleri Mühendisleri internet üzerinden anlatılan derslerle yüksek lisans şansı yapma şansına erişmiş olacaklar.
Atatürk Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammed Atamanalp, uzun hazırlık döneminden sonra YÖK' ten olumlu karşılık bulmasının su ürünleri sektörü ve ilimiz için son derece sevindirici olduğunu, bunun yanı sıra Türkiye' de bir ilki başarmış olma açısından da çok önem taşıdığını ifade etti.
Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü kurulması ile ihtisaslaşmış su ürünleri mühendislerine duyulan ihtiyacın artacağı için böyle bir program hazırladıklarını söyleyen Prof. Dr. Atamanalp, "Bu program ile ülkemizin her yerinde bulunan mühendislerin bulundukları kurumdan yüksek lisans yapma ve yüksek mühendis unvanını alma şansı yakalayacak. Su Ürünleri'nde ilk olacak bu uygulamadan yalnızca su ürünleri mühendisleri değil diğerleri de faydalanma imkanı bulacak." dedi.
(AA-AA-Y)

13.02.2013 12:28:48 TSI

Editör: Wan Haber