Evde çıkabilecek bir yangında hayat kurtaracak önerilerden bir tanesi evinizde bulunan küveti ve su doldurulacak  kap kacağın su doldurulması hayati önem arz etmektedir.

Sakin olun, telaş yapmayın

Yangın her ne kadar da kötü tehlikelerden biri olsa da soğukkanlılığmızı korumakta fayda olduğunu uzmanların önerilerinide dikkate almak gerekiğini bilmek gerekir.

Evde yangın söndürücü bulundurun

Böylesi risklerle meydana gelebilecek yangınlara karşı evlerde portatif bir kuru kimyasal yangın söndürücünün hazır bulundurulması gerektiği ve hayat kurtacak nitelikte olduğunu unutmamak gerekir. 

Yatarken dikkat edilmese gerekenler

Ayrıca yatak içinde asla sigara içmemeli, izmaritler söndürülmüş olduğundan emin olunarak çöpe atılmalıdır. Elektrikli aletlerimizin şarj işlemlerinin kontrol edilebilir zamanlarda olmasına özen göstermeliyiz. Bunun yanında elektrikli aletlerin kullanım süresi dışında elektrik tesisatına ilişik olmaması ve kullanım prosedürlerine uyulması önem taşımaktadır. Evimizde duman, gaz, su dedektörü bulundurmalı ve aktif olduğundan, pillerini zamanında değiştirdiğimizden emin olmalıyız.

Editör: Wan Haber