Karışık Börek Tarifi

Gerekli Malzemeler: Milföy hamuru,3 yumurta, kaşar peyniri, Sucuk.

Yapılışı: Üç yumurtayı derin bir kasenin içinde güzelce çırpalım. Daha sonra tavaya alıp karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın. Milföyleri tepsiye yerleştirin içerisine hazırladığımız yumurta, kaşar peyniri ve sucuğu koyarak rulo haline getirin. Hamurun üzerine yumurtayı sürün ve önceden ısıtılmış fırında yarım saat pişirin. Afiyet olsun.

Pişi Tarifi

Gerekli Malzemeler: Un, Kuru Maya, Tozşeker, tuz, sıvıyağ, su.

Yapılışı: Ilık suda mayayı ve şekeri eritin. Ardından unun üzerine tuzu serpin ve mayayı yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Mayalanmaya bırakın. İsteyen hanımlar ekmek hamuru ile de yapabilirsiniz. Kabaran hamurdan minik parçalar alarak kızgın yağda kızartın. Afiyet olsun.

Peynirli Gözleme Tarifi

Gerekli Malzemeler: Un, tuz, kuru maya, şeker, su, peynir, maydanoz, Yapılışı: Maya, ılık su ve şekeri karıştırın. Unun üzerine tuz ilave edin ve özenle hazırladığınız mayalı karışımı unun üzerine dökün. Hamur kıvamına gelince bir güzel açarak peynir ve maydanozlu iç harcı yerleştirip kapatın. Üzerini yağlayıp tavada kızartın. Afiyet olsun.

Bazlama Tarifi

Gerekli Malzemeler: Un, kuru maya, tuz, şeker, su

Yapılışı: Su, maya ve şekeri bir güzel karışım haline getirelim. Unun üzerine tuzu ekleyin ve ardından yavaş yavaş mayalı karışımı ilave edin. Mayalanması için biraz bekletin. Yağlanmış tavada bezeleri pişirin. Afiyet olsun.

Pizza Omlet Tarifi:

Gerekli Malzemeler 3 yumurta, Tuz, Karabiber, Tereyağı, Sucuk, Siyah zeytin, Domates, Kaşar peyniri

Yapılışı: Yumurtaları bir kaseye alıp karıştıralım. Üzerine tuz, karabiber ekleyip çırpalım. Kızdırdığımız tavaya yumurtayı dökelim ve biraz pişirelim. Alt kısmı pişirelim. Ardından hazırladığımız tereyağını, kaşar peynirini, sucuğu, zeytin ve domatesi ekleyip kapağını kapatalım. Kısık ateşte beş on dakika bekledikten sonra servis tabağına alalım. Afiyet olsun.

Pratik kahvaltı tarifleri

Editör: Wan Haber