Çorum’un İskilip ilçesinden gelen habere göre, fırıncılıkla uğraşan Salih Yiğit, fırınında yakmak için bir miktar odun almaya çıktı. Odunları aldı ve yakabilmek için parçalamaya başladı. Fırıncı, odunu parçalarken içinden bir şişe çıktı. Bu şişenin içinden de bir miktar para, fotoğraf ve mektup çıktı. Yiğit, ilk başta şok oldu ve kendine geldikten sonra şişeyi açmaya başladı.

Mektup’ta Neler Yazıyor?

Mektubu okuyan Yiğit, mektubun bir evin tarihini anlattığını gördü. Yiğit, mektubu okuyup bitirdikten sonra kime ait olduğunu bulmak için harekete geçti. İlk başta mahallesindeki Vehbi Eryılmaz ve torunu Bahri Eryılmaz ile haberleşti. Yiğit durumu onlara anlattı ve mektubu sahiplerine ulaştırmış oldu. Mektubu okuyan Vehbi Eryılmaz, duygularına hakim olamadı. Mektup Vehbi Eryılmaz’ın babası tarafından yazılmıştı. Baba Eryılmaz, 43 yıl öncesinde bu mektubu yazmıştı ve bu mektup bulunmadan yıllar önce vefat etmişti. Mektup ağacın içine özenle koyulmuşa benziyordu. Bu durum da görenleri oldukça fazla şaşırttı.

Yaşadığı olayı anlatan Yiğit, şişeyi görüp şaşırdıktan sonra hemen sahiplerine ulaştırmak için harekete geçtiğini söylüyor. Fırını için almış olduğu odunları yıkılmış bir evin enkazından topladığını söylüyor. Tam 3 sayfa yazı olan mektubu sahiplerine ulaştırmak için hemen hareket etmek istediğini de sözlerine ekliyor. Bu duygu dolu anları paylaşanlar hayatta bu tarz mucizelerin de olabileceğini gözler önüne seriyor.

Odunun İçinden Mektup Çıktı!

Mektup Sahibinin Mektupla İlgili Açıklamaları

Mektupla ilgili merak edilenler artarken bir yanıt da mektup sahibinden geliyor. Vehbi Eryılmaz da konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Baba Eryılmaz bu mektubu dedesinin evini tamir ettirirken yazmış ve Vehbi Eryılmaz böyle bir mektupla karşılamayı hiç ummamış. Mektubun 1977’de yazıldığını da söyleyen Eryılmaz, bu mektubu hatıra bırakmak adına babasının yazdığını belirtiyor. Bu hatıranın da bir ömür boyu yaşatılacağını ifade eden Eryılmaz, duygularına hakim olamıyor. Herkesi duygulandıran bu olay bugünlerde oldukça fazla ilgi topluyor.

Editör: Wan Haber