Koronavirüs salgınında normalleşme aşamasına geçilmesiyle ikinci el otomobil pazarlarında hareketlilik yaşanıyor. Araba pazarında araç satışı hızlanırken galericiler uygun otomobil bulamamaktan şikayetçi.

Sıfır araç bulmakta zorlanıldığını ve alıcıların ikinci ele yöneldiğini kaydeden galericiler fiyatların arttığına dikkat çekti. Fiyatların sürekli olarak değişkenlik gösterdiğini söyleyen esnaflar, değişiklikleri takip etmekte zorlandıklarını dile getirdi.

2. el araba alma niyeti olanlara fiyat uyarısı: 'Acele edin'

"90 bin liraya sattığımız araç bir hafta sonra 6 bin değişkenlik gösteriyor"

İzmir'de galericilik yapan Semih Karlık isimli esnaf "Fiyatlar şu an en üst seviyede ve bu böyle devam edecek. Sıfır araç fiyatları yükseldikçe ikinci el araçların da fiyatı yükselecek. Şu an piyasa çok hızlı. Fiyat değişikliklerine yetişemiyoruz. Ben bu hafta 8 tane araç sattım, şu an satacak araç da bulamıyorum. Sattığımız bir aracın fiyatı mesela 90 bin lira ise bir sonraki hafta 5 bin lira, 6 bin lira artış gösterebiliyor." şeklinde konuştu. 

2. el araba alma niyeti olanlara fiyat uyarısı: 'Acele edin'

"2. el araç alma niyeti olanlara acele edin çağrısı"

2. el araç alma niyeti olan kişilere acele etmelerini öneren bir başka galerici Fahri Karlık ise "Şu an ikinci el piyasası çok hareketli. Satıcılar internetten fiyatlara bakıp, en yüksek fiyatı baz alarak kendi arabasının fiyatını artırıyor. Bu da fiyatların artmasına çok büyük bir etken. Şu an ikinci el araba almak isteyenler ellerini çabuk tutsunlar. Beğendikleri bir araba olduktan sonra mutlaka ekspertize göstersinler. Fiyatlar devamlı yukarı gidiyor" diye konuştu. Ajanslar

Editör: Wan Haber