Simide gevrek denilen, kadınlarının güzelliği topuk tıkırtısıyla müsemma anılan, çekirdeğin çiğdem diye seslendirildiği nev-i şahsına münhasır Türkiye kenti İzmir sizi çağırıyor. Kısa bir tatil için hafta sonu kaçamağı, denizin güneşin en güzelinin memleketi, ister sakin bir koy, ister hızlı gece hayatı ile nefes kesen şehir İzmir'in gezilecek yerlerine Sunexpress ile göz atmak ister misiniz? Kordon'u gezmeden, çimlerine uzanmadan, midye yemeden elbette İzmir'in tadı çıkmaz hele bir de gezilecek yerlerini görmezseniz eminiz pişman olursunuz. En iyisi pişmanlığa mahal vermeyin, sırt çantanıza atacağınız birkaç parça ile yollara düşün... İzmir sizi çağırıyor, duyuyor musunuz?

İzmir'de Gezilecek Yerler:

4-568.jpg

Agora Harabeleri:

Tarihi dokusu da kentin insanı kadar meşhur olan İzmir'de Agora Harabelerini adımlarken kendinizi yüzyıllar öncesinde hissedebilirsiniz. Kahverengi tabelalara aşina gözlerin görmesi gereken alanda kazılar hala devam etse de şaheserler misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Giriş ücreti 5 TL olan alanda, eski Yunan mimarisinin yaşam kalıntılarını görebilirsiniz. Devamında arkeoloji müzesine de uğrayarak kentin tarihi dokusu iliklerinize kadar işleyebilir, İzmir'e aşık olabilirsiniz.

3-785.jpg

Efes Antik Kenti:

İzmir'de tarihi bitmez... Efes Atnik Kenti, Selçuk'ta sizi bekliyor. İzmir'den turlarla veya özel araçlarla gidilebilen Selçuk'ta Türkiye'nin en iyi korunan antik kentine ulaşabilirsiniz. Yapıların hala ayakta durduğu Efes, göz kamaştıran ihtişamıyla kulağınıza tarihin sırlarını fısıldıyor.

7-134.jpg

Şirince:

İyi gelmez mi hiç deniz havası... Elbette gelir, denizden sonra biraz da doğa ile kucaklaşmak isterseniz yolunuzu Şirince'ye çevirin. Özel mimarisi, küçük evleri, şirin tasarımı ile cennette bir vaha olan Şirince köyü, özel şarapları ile ziyaretçilerin gözdesi oluyor. Meyve şarapları ile ünlü olan bölge, bilim yatırımlarına da evsahipliği yapıyor.

6-325.jpg

İzmir Kuş Cenneti:

Saat kulesine herkes gidiyor, siz başka bir tatil rotası çizmek isterseniz İzmir Kuş Cenneti'ni uğrak yerleri arasına ekleyebilirsiniz. Dünyadan 250 farklı kuş türünün kanat çırptığı bölge Gediz Deltası'nda yer alıyor. Flamingoların da üreme alanı olan alan, dünyanın sayılı sulak alanları arasında gösteriliyor. Görmeden dönmeyiniz...

1-188.jpg

Çeşme – Alaçatı

Çok kültürel yer gezdim biraz da eğlenelim diyenler Alaçatı tam size göre... Kendine has mimarisi ile göz dolduran Alaçatı, hızlı gece hayatıyla da tercih ediliyor. Çeşme'nin hareketli beachlerinde gün boyu dans, müzik, deniz ve güneşin tadını çıkarabilir, Alaçatı'da stres atabilirsiniz. Ayios Kostantinos Kilisesi'ni görmeden geçmeyiniz.

2-228.jpg

Kaplıcalar

Herkesin tatil gayesi başka, biraz daha dinlence arayanlardansanız Agamennon Kaplıcaları tam size göre. Balçova kaplıcaları da denilen termal bölge adı üstünde Balçova'da yer alıyor. Orman içindeki tesisler sizi huzura çağırıyor. Sonbahar tatilleri için en iyi ablternatif kaplıca görünüyor, ne dersiniz?

5-510.jpg

İzmir Merkez:

Kemeraltı'nda alışveriş, boyozla kahvaltı, kordonda gün batımı, saat kulesi gezisi tamamlanmadan İzmir gezilmiş sayılmaz. Klişeler iyidir, İzmir'i gördüm demek için her birini adımlamalı, deneyimlemelisiniz.

İzmir'i gezmek birkaç günde bitmez... Seferihisar, Karaburun, Foça, tatilini geniş geniş yapacaklar için öneriler arasında yer alıyor. Kulaklığınızda eski bir Rum ezgisi ile Rum mahallelerini de gezmek özel zevkler verebilir, İzmir'den aşık olarak dönmenize sebep olabilir. Unutulmaz tatil anıları olarak kalmayıp, içinizde bir “off” bırakacak, hep özlenecek şehir İzmir'in dört mevsimi ayrı bir şölen taşıyor. Uyarmadı demeyin, o diğer şehirlere benzemez, kalbinizi Ege'de bırakıp dönebilirsiniz.

Editör: Wan Haber