Anlık mesajlaşma sağlayan en popüler uygulama Whatsapp, çapraz platform ve çoklu cihaz güncellemesini herkese duyurdu. Ancak bu özellikler halen deneniyor. Yani test aşaması bitmiş değil. Whatsapp bu güncellemelerle popülerliğini kaybetmemek için uğraşıyor. Çünkü rakiplerinde bu özellikler zaten bulunuyor.  Aynı zamanda kullanıcılar içinde kolaylıklar sağlamaya çalışan Whatsapp, grup video sohbetlerinde, QR kod beta testlerinde de ilerlemeler yapıyor. Önceleri 4 kişiye izin veren grup sohbetleri artık sekize çıktı ve bu anlamdaki gelişmeler de halen devam ediyor. Ayrıca şifrelenmiş yedeklemeler konusunda da bayağı yol kateden Whatsapp, çabalarını asla elden bırakmıyor. Yeni güncellemeyle de yeniliklerine yenilik katacak ve dinamizmini korumuş olacak.

Whatsapp Çoklu Cihaz Desteği Geliyor Mu?

Whatsapp Yeni Özellikleriyle Rakiplerini Geri Bırakabilecek Mi?

Whatsapp rakipleriyle şu dönemde çok fazla uğraşacağa benziyor. Whatsapp’ın hayatımızdaki önemi çok yüksek olsa da birçok kullanıcı farklı mesajlaşma uygulamaları da kullanıyor. Örneğin, Facebook Messenger, Apple İmessange, Rich Communication Services (RCS), Signal, Telegram, Wickr gibi uygulamalardaki güncellemeler Whatsapp için tehlike oluşturacak cinsten. Whatsapp’ta bu durumlar karşısında kolları sıvayarak güncellemeler yapmaya koyuldu.

Diğer mesajlaşma uygulamalarının bazı açıkları bulunuyor. Örneğin; RCS ve İmessagei telefonların işletim sistemlerine kurulmayı başarmıştı ancak Android ve İOS arasında uyumlu çalışmayı başaramamıştı.  Bu anlamda özellikle RCS, Wi-Fi bulamadığında veya mobil veri bağlantısı olmadığında en ilkel şekliyle kalarak hiçbir işe yaramıyor. Ancak SMS sistemi konusunda bir başarı gelirse Whatsapp için sıkıntılar başlayabilir.

Whatsapp bazı alanlarda imkanlar sunsa da Signal ve İmessage gibi rakiplere karşı eksik yönleri bulunuyor. İpad için herhangi bir çalışması olmayan Whatsapp, tabletlerde de sıkıntılar yaratıyor. Signal ve İmessage çeşitli iyileştirmeler yaparak her geçen gün kendilerini geliştiriyor. Bu yüzden Whatsapp’ın da artık değişiklik yapma zamanı gelmiş gözüküyor. Whatsapp web uygulaması da çoğu zaman iş göremeyebiliyor.

Editör: Wan Haber