Bulut depolama şirketi tarafından yapılan açıklama ve değerlendirmelere göre veri gizliliği politikası en fazla hangi uygulama tarafından ihlal ediliyor? Sorusuna cevaplandı. Firma, yapmış olduğu araştırmada Instagram uygulamasının kullanıcı verilerini yüzde sekseni mi toplayıp paylaştığını ortaya koydu.

Yıldızı parlayan, son birkaç yıl içerisinde Özellikle de dünyanın en çok abonesine sahip olan sosyal medya mecralarından biri olan Instagram uygulamasının en son yapmış olduğu Ya da Instagram uygulaması ile ilgili ortaya çıkan veriler şaşırttı.

Şu anda yeryüzünde yaşayan insanların Belki de yarısından fazlası Instagram uygulamasını kullanıyor. Makalenin başında da anlatıldığı gibi Yıldızı parlayan Instagram uygulaması özellikle de kullanıcılar tarafından sıklıkla kullanılırken, ile kullanıcıların farkında olmadıkları en tehlikeli ya da en önemli unsurlardan birisi ise Instagram uygulamasının, kullanıcıların verilerini toplayıp başka mecralar ile paylaştığı ile ilgili çarpıcı araştırma sonuçlarının ortaya çıkmasıdır.

Instagram, Kullanıcı Verilerinin %79'unu Kullanıyor!

Firmanın yapmış olduğu araştırmaya göre, Instagram uygulamasının, kullanıcılarının arama geçmişi başta olmak üzere konum, kişiler ile finansal bilgileri de dahil olmak üzere kişisel verilerinin yüzde yetmiş okuduğunu topladığını ve üçüncü taraflarla paylaştığını ortaya koydu.

Kullanıcıların, yalnızca video ve fotoğraf çekip paylaşmak amacıyla kullanılan Instagram uygulamasını Özellikle de son zamanlarda dijital mağaza amacıyla kullanmaları ve bunun neticesinde verilerin depolanması ve Başkan mecralar ile paylaşılması durumuna dikkat etmeleri gerekir.

Telegram İle Signal Güvenli Uygulamalardan!

1 milyardan fazla kullanıcısı bulunan Instagram Platformu'nun verileri bu kadar çok kullanıyor olması Tabii ki de endişe yaratırken, kişisel bilgileri en fazla paylaşan ikinci uygulama ise Instagram uygulamasının ana şirketi olan Facebook olarak kayıtlara geçti.

Platform, kullanıcı verilerini yaklaşık olarak %57'sini aralarında şirketle ilişkili olan diğer firmaların da dahi olabileceği üçüncü taraflarla paylaştığı açıklandı.

WhatsApp'a alternatif olarak kullanılabilecek Signal ile Telegram uygulamaları ise güvenli uygulamalardan sayıldı.

Editör: Wan Haber