Alcatel ve Blackberry gibi markaların arkasındaki isim olan ve son dönemlerde kendi adı ile telefon üreten TCL, yeni akıllı telefonu TCL 10L ile karşımıza çıkmaktadır. Peki Tcl, bu kez nasıl bir telefon üretmiş gelin hep birlikte yakından tanıyalım bu telefonu...

TCL'nin telefon üretimi geçmişe dayanmaktadır. Daha önce de iyi donanımları ile dikkatleri üzerine çeken modellerinin üzerine bu kez 3000 TL gibi bir fiyat bandında satışa sunulan TCL 10L eklenmiş durumda. Öncelikli olarak kutu içeriğinden bahsedilmesi gerekir. 

Kutu Açılımı
Kutu aç aldıktan hemen sonra sim iğnesinin bulunduğu kutunun içinden şeffaf bir kılıf gelmesi oldukça önemlidir. Çünkü yeni alınan telefonlarda artık bunu görmeye alıştık ve kılıfa ayriyeten para vermeden ilk günden telefonu korumaya başlamak, elbetteki kullanıcılar açısından önem arz etmektedir.

Elbette kutunun içinde kulaklık yok fakat TCL 10L telefonu kullanılırken kullanıcıların ellerinde halihazırda bir kulaklık yoksa kulaklık almak durumunda kalabilirler. Buna karşın 3,5 mm kulaklık yuvası barındırmasından ötürü eski pek çok kulaklıklarda kolay bir şekilde bu cep telefonunda kullanılabilir.

Tasarım
Arka yüzünde bulunan kameraların yatay düzlemde dizildiği ve dörtlü bir kamera argümanları ile kurulduğunu görmekteyiz. Bu noktada TCL ilk defa bu tasarımı kullanmıyor tabii ki. Fakat diğer pek çok telefonda böyle bir tasarım mevcut değildir. Kameralar ya dörtgen ya da dikey şekilde gözümüze çarpmaktadır. Telefon kameraları iki flash’ın ortasında bulunarak şık bir tasarım ortaya çıkarmaktadır.

6.53 inçlik full HD plus ekran ile tanıtılan özünün ekran ve gövde oranı ise %91 olarak karşımıza çıkmaktadır. Ekrana gömülü bir kamera mevcuttur. Selfie kamerası ekranının hemen sol üst köşesinde bulunmaktadır ve 16 megapiksel çözünürlüğü ile görüntü alabilmektedir. Bu kamera ile portre resim çekimi de yapmak mümkündür. 

İşletim Sistemi
Android 10 işletim sistemi ile kutusundan çıkan TCL 10L Cep Telefonu Koualcom’un Snapdragon 665 işlemcisini barındırmaktadır. Andreo 610 grafik birimini bünyesinde barındıran bu telefon, 64 GB dahili hafızaya sahip ve 6 GB RAM ile sunulmaktadır. Telefonda toplam hafızayı artırabilmek amacıyla Micro SD kart yuvasından faydalanmak mümkündür.

Fiyatı
Türkiye piyasalarında satış fiyatı ortalama 2000 ila 2 bin 800 TL arasında değişiklik göstermektedir.

 

Editör: Wan Haber