Günlerdir gündemden düşmeyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başkanlık görevi ile birlikte AK Parti'den de istifa ettiğini duyurdu. Arı'nın istifası günler öncesinde konuşulurken iddaların gerçeklik payı olduğu görüldü. Rasim Arı hastalığı ne? Neden istifa etti? Rasim Arı Kimdir?

RASİM ARI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, evli ve 2 çocuk sahibidir. Rasim Arı'nın eşinin adı Melek Ardı'dır. 1975 Nevşehir doğumlu olan Rasim Arı, P;endik'te imam hatip lisesi mezunudur. Arı, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat'ta tamamlamıştır. Bir dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığını yürüten Rasim Arı,  ardından Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nnun danışmanlık görevlerini üstlenmiştir.

Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Müşavir olarak görev yaparken yerel seçimler dolayısıyla görevini bırakmıştı. İngilizce ve Arapça dillerini bilen Rasim Arı, 2014'ten bu ayana Nevşehir Beleidye Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 

RASİM ARI NEDEN İSTİFA ETTİ? HASTALIĞI NE?

'Üzerimdeki zırhı çıkardım' diyen Rasim Arı, istifasının sebebini 'sağlık' sorunu olarak gösterdi. Rasim Arı şunları söyledi:

-Sağlık sorunlarım nedeniyle 21 aydır gururla onurla şerefle başı dik anlı açık bir şekilde ifa ettiğim Belediye Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın emrinde ve izindeyim. Boğazımdan tek kuruş geçmedi. Ben bu şehirde yaşayacağım, yaşamaya devam edeceğim.

Rahatsızlığı sebebiyle tedavi olacağını belirten Rasim Arı, "21 ayda vaat ettiğim bir çok şeyi yerine getirdim. Yerine getiremediğim vaatlerden dolayıda hemşehrilerimden haklarını helal etmelerini bekliyorum. Tedavi sürecini tamamladıktan sonra yine sahalara ineceğiz" dedi. 

Rasim Arı hastalığının ne olduğuna dair bilgi vermedi. 

Editör: Wan Haber