Milliyetçi Hareket Partisi'nin 13. Olağan kurultayı 'İstiklal için birlik, İstikbal için dirlik, kazanan Türkiye olacak' sloganı ile gerçekleştirilecek. Milliyetçi Hareket Partisi genel başkanı Devlet Bahçelinin, 9. Defa aday olacağı kurultayda Parti yönetiminde %40 oranında bir değişim olması bekleniyor.

MHP'nin sembolik önemi olduğu için özellikle de 18 Mart Yani yarın gerçekleştirmeyi düşündüğü büyük Kurultay, 'İstiklal için birlik, İstikbal için Dirlik, kazanan Türkiye olacak' sloganı ile yapılacak.

Devlet Bahçeli Tek Aday!

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in hayatını kaybetmesinin sonrasında 1997'de gerçekleştirilen olağanüstü Kurultay ile genel başkanlık koltuğuna oturan Devlet Bahçeli 24 yıldır genel başkanlık görevini yürütüyor. Yarın gerçekleştirilecek Milliyetçi Hareket Partisi'nin 13. olağan kongresine 9. defa aday olacak Devlet Bahçeli tek aday. Doğal delegelerle beraber yaklaşık olarak 1400 delegesi bulunan MHP'nin 13. olağan kurultayında 75 üyeli Merkez yönetim kurulu ile Merkez Disiplin Kurulu üyeliği açısından seçim gerçekleştirilecek. Divan başkanlığını teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın yapması bekleniyor.

MHP Yönetiminde %40 Oranında Değişim Beklentisi Var

Milliyetçi Hareket Partisi'ne yakın haber kaynaklar, MHP lideri Bahçeli için en rahat ve güçlü girdiği Kurultaylardan biri olacak. Merkez yönetim kurulunda yüzde 40'ı bulan bir değişim olacak, başkanlık divanında ise değişim daha da sınırlı tutulacak. Divanda bulunan bazı isimler arasında görev değişikliği olabilir. Şeklinde görüşler açıklandı.

MHP'nin Kurultayında 3 Parti Davet Edilmedi!

Gelen en son bilgilere göre Milliyetçi Hareket Partisi'nin diğer siyasi partileri göndermiş olduğun Kurultay daveti lisesinde meclisteki 5 siyasi parti grubundan 3'ü bulunmadı.

  • CHP,
  • HDP,
  • İyi Parti'ye davetiye gönderilmeyen kurultayda AK Parti ise 5 kişiden oluşan üst düzey bir heyet ile Yarın gerçekleştirilece kMHP kongresinde hazır bulunacak.

Ak Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Parti sözcüsü Ömer Çelik, Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir ile Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu bulunacak.

Editör: Wan Haber