İstanbul’da özel bir şirkette satış danışmanı olarak işe başlayan Ercan Saldanli, öğlene kadar çalıştıktan sonra, Twitter’da Selahattin Demirtaş’ı takip ettiği için aynı gün işten çıkarıldı.

Mezopotamya Ajansı’ndan Mehmet Aslan’ın haberine göre işten çıkarılma nedenini soran Saldanli, “yetkili yok” cevabıyla karşılaştı.

"YASAL SÜREÇ İŞLEMEKETEDİR"
Bunun üzerine yetkilinin telefon numarasını alarak, neden işten çıkarıldığını soran Saldanli, “Ercan bey, sosyal medya hesaplarınıza baktığımızda savunduğunuz kişilerle ilgi şu anda bir yasal süreç işlemektedir. Bu sebeple şu anki devlet politikalarına ya da devletin yargılamada olduğu bir konuda bu kadar afişe sosyal medyanız uygunsuz görüldü” yanıtını aldı.

DEMİRTAŞ'I TAKİP NEDENİYLE İŞTEN ÇIKARILDIĞINI SÖYLEDİ

Yetkilinin mesajının devamında, “İnşallah başka bir zaman diliminde birlikte çalışmak nasip olur. Olur da koşullar değişirse, tekrardan sizinle çalışmak isteriz” dediğini de aktaran Saldanli, sosyal medyaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı takip ettiğini ve bu nedenle işten çıkarıldığını söyledi.

"SIKMA CANINI GÜZEL KARDEŞİM"

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, avukatlarının konu hakkında kendisine yaptığı bilgilendirme doğrultusunda Saldanli’ya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

Demirtaş’ın paylaşımı şu şekilde.

“Sıkma canını güzel kardeşim. Bütün bu haksızlıklar bir gün biter. Kimileri için geriye sadece utanç kalır. Hem bak, artık ben de seni takip ediyorum. İş bulman için de yardımcı olacağım.”

Editör: Wan Haber