Uğur Tunçdemir - WanHaber.com

Adalet ve Kalkınma Partisi’nden (AK Parti) Van Milletvekili Aday Adayı olan Abdulhekim Karabıyık WanHaber.com’u ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan ve 14 yıldır AK Parti’de çeşitli kademelerde görev yapan ‘Obama’ lakaplı Abdulhekim Karabıyık, Van için değil Bölge sorunları için aday adayı olduğunu belirterek, sermayenin ürkek olduğunu ve çözüm sürecinin nihayete ermesi gerekdiğini ifade etti.
 

Kente 14 yıl boyunca kesintisiz AK Parti’nin çeşitli kademelerinde görev yapıp siyasetin tozunu yutmuş olan Karabıyık, “Bizim bu hareketin lideriyle bir gönül bağımız var, işte bu yüzden 2001’en beri bu hareketin bu oluşumun içindeyiz. Bir yola çıkıyorsanız o yola kiminle ve nasıl çıktığınız çok önemlidir. Bizler de bu yola AK Parti’mizin kurucu genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la ve yol arkadaşlarıyla beraber çıktık ve dile kolay tam 14 yıldır kendimizi partimize ve davamıza adadık. Van’da bir birinden değerli 120 arkadaşımız aday adaylığı müracaatında bulundu. Bizler isterdik ki daha fazla bir katılım alalım çünkü aday adaylarının çokluğu partimizin büyüklüğünü ve zenginliğini gösteriyor. Tüm aday adaylarına başarılar diliyorum.” Şeklinde konuştu.


HALKIMIN İYİ GÜNÜNDE DE KÖTÜ GÜNÜNDE DE HEP YANINDA OLUM

Van’da gezmedik ilçe, mahalle, köy, mezra bırakmadığını söyleyen Karabıyık, kentteki tüm sorunlara hakim olduğunu ve çözüm noktasında gerekli çabayı sarf edeceğini belirtti. Karabıyık, ‘Kentte gitmediğim yer, sıkmadığım el kalmadı. Bir çok köye ve mezraya defalarca gittim. Halkımla hep bir arada olmaya çalıştım. Halkımın sevincinde de yanında oldum, hüzününde de yanında oldum. 2011 yılında ilimizde meydana gelen 2 acı deprem sürecinde ailem ile birlikte hep burada kaldık ve buraya hizmet ettik. Depremzede halkımızın tüm sorunlarına ve mağduriyetlerine tanık olduk, ve yardım eli uzattık. Hükümetimizin bize verdiği imkan ve yetkilerle tam 50 bin kişiye yardım ettik ve bu yardımları raporlaştırıp dosyaladık.” Dedi.

karabiyik-ziyaret.jpg


7 YIL BOYUNCA KÖPRÜ GÖREVİ GÖRDÜM!

AK Parti’de 7 yıl halkla ilişkilerden sorumlu il başkan yardımcılığı görevinde bulunduğunu belirten Karabıyık, “7 yıl boyunca günde ortalama 100 ila 150 vatandaşı dinleyip sorunlarıyla yakından bire bir ilgilendim. Sorunların muhatabı olan kamu kurum ve kuruluşlarıyla, vatandaş arasında değim yerindeyse bir köprü görevi gördüm.” dedi.


ÇÖZÜM SÜRECİ VE KARDEŞLİK PROJESİ

Merkez ilçe başkanlığı yaptığı dönemde çözüm süreci için birçok ilke imza attığını belirten Karabıyık, “2008 yılında çözüm sürecine start verdik. Hazırladığımız köy dosyalarını Türkçe ve Kürtçe isimlerle oluşturduk. Köylerimizde ve kırsal bölgelerimizde eğitim, sağlık, hizmet gibi birçok faaliyet alanında çalışmalarımızı sürdürdük. Aday olmamdaki en büyük faktörlerden biri çözüm süreci ve kardeşlik projesidir. Adaylık verilmesi durumunda çözüm sürecinin gelişiminde etkin bir rol oynayacağım. Bu sorunun çözümü için elimi değil bedeni mi bile tereddütsüz riske atmaya hazırım. Şüphesiz bu bölgenin kardeşliğe ve birliğe ihtiyacı vardır. Bu barış sürecinin nihayete ermesi için dik duruş sergileyip sürecin arkasında durmamız lazım.” İfadelerini kullandı.


SERMAYE ÜRKEKTİR, ÇÖZÜM SÜRECİ SON DERECE ÖNEMLİDİR!

Van için değil bölge için aday olduğunu Belirten Kayabıyık, “Çözüm sürecinin büyük bir ivme kazanması lazım. Bölgeye huzur lazım, huzurda barışın ve güvenliğin geldiği zaman gelecektir. Sermaye oldukça ürkektir bunun için çözüm sürecinin mutlak nihayete ermesi şarttır. Çünkü güvenliğin olmadığı ortama ne kadar teşvik olursa olsun yatırımcı getiremiyorsunuz. Yatırımcı getiremediğiniz zamanda kentte bir istihdam alanı oluşturamıyorsunuz. İşte bizler de bunun için önce çözüm süreci diyoruz ve başka bir şey de demiyoruz.” Şeklinde konuştu.

 

ABDULHEKİM KARABIYIK KİMDİR?

1960 yılında Van’ın Gürpınar ilçesinde doğdu. İlk öğretimini İrfan Baştuğ İlk Öğretim Okulunda, orta öğretimini 50. Yıl Orta Okulunda, Liseyi Van Ticaret Lisesinde, üniversite eğitimini ise California Newpoort Üniversitesi’nde işletme bölümünü bitirdi. Özel Van Amerikan Kültür Derneği yabancı dil okullarında İngilizce eğitimi aldı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) kuruluşuyla birlikte aktif siyasete girdi. 2002-2007 yılları arasında Halkla İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, 2008-2010 yılları arasında Van Merkez İlçe Başkanlığı, 2012-2014 yılları arasında ise Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı, aynı zamanda il başkan vekilliği görevlerinde bulundu. 1985 yılından itibaren Van’da ticaret yapan Karabıyık, kentin kanaat önderlerindendir.

Evli ve 6 çocuk babası olan Karabıyık, Kürtçe, Zazaca, Arapça, Farsça ve İngilizce bilmektedir.

 

Editör: Wan Haber