Kuaförler ve alışveriş merkezlerinin kontrollü bir şekilde açıldığı ve sosyal hayatın ilk günden normalleşme sürecine girdiği gün, Cumhurbaşkanlığı kabinesi iki tane kritik konuyu ele almak üzere toplanacak. Erdoğan’ın masasında bazı illere seyahat yasağının kaldırılması ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nıda kapsayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı maddeleri yer almaktadır. 

Coronavirüs salgınının Türkiye’de de etkisini sürdürmesinin ardından kabine toplantılarını Telekonferans sistemi ile gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 7. Kez kabinesi ile görüşecek. Gündeme ilişkin önemli konuların değerlendirildiği toplantıda Erdoğan’ın iki önemli başlık konusunda karar vermesi bekleniyor. “Bazı illerde seyahat kısıtlamalarının kalkması” ve “16, 17, 18, 19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulaması” 

4 Günlük Yeni Yasak Yolda
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alınacak haftalık kararları millete sesleniş konuşması ile açıklayacağı toplantıda, Salı gününe denk gelen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı da içine alan 16, 17, 18, 19 Mayısta 4 gün sokağa çıkma yasağı uygulanması ve son toplantıda seyahat yasağının kaldırıldığı 7 kentte yeni illerin de eklenmesi bekleniyor.

Masadaki Formüller Diğer İlleri De İlgilendiriyor
Diğer iller için de kademeli ve kontrollü bir şekilde esnetme uygulamalarının gündeme geleceği kabinede, 7 ilde son bir haftada yaşanan durumun yanısıra kurallara uygun hareket edilip edilmediği konularında da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Brifing verecek.


 

Editör: Wan Haber