Soru: Koronavirüs sınırlarımıza dayandı, İran’da ve Irak’ta görüldü. İran sınırını kapattık Irak sınırını kapatmak gündemde mi Avrupa’da da görülmeye başlandı buralara uçuşlar durdurulacak mı?

Cevap: Sağlık Bakanlığımız en uygun olan ne dediyse biz bunu uygulamaya mecburuz, nitekim İran ile ilgili aldığımız tedbirler bunun bir sonucudur, Biz bütün tedbirlerimizi aldık. Elimizden gelen tedbirlerle Çin’deki vatandaşlarımızı aldık getirdik onlara özel bir hastane tedarik ederek o süreci atlattık. Değişik ülkelerden gelenlere karşı nasıl Avrupa tedbir alıyorsa bu işin formülü tek biz de bu tedbirleri almak zorundayız. Burada tereddüt göstermeye hakkımız yok.

Soru: Libya’da şehitlerimizin olduğunu biliyoruz, muhalefet şehitlerin isimleri neden açıklanmıyor diye soruyorlar bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

Cevap: Bakın Fox önce gazete olsun, önce ciddi bir medya mensubu olsun bunu bir defa öğrenmeniz lazım, yalan haber üretmeyi bırakın. Muhalefet önce kendini yargılasın ne diyor muhalefet gidip Esed ile görüşeceksiniz diyor bu nasıl muhalefet ya? Milyonlarca insan ülkesini terk ediyor Bay Kemal bunun hesabı sormuyor kalkıp bize akıl vermeye çalışıyor o aklı sen kendine sakla. Bizim kendimize ait 2 tane orada Libya’da şehidimiz var, şimdi bu rakamı ben açıkladım Bay Kemal ne yapacak bunu?

Bay Kemal şunu da sorsun, Wagner’in orada ne işi var, Sudan’dan gelenlerin orada ne işi var desin. Şu anda Suriye’de bizimle beraber olan Suriye Milli Ordusu’ndaki kardeşlerimiz orada da bizimle beraber olmayı kendilerine şeref sayıyorlar. CNNTÜRK

Editör: Wan Haber