Vanekspres.com'da yer alan röportaj:

Ak Parti ve HDP Büyükşehir adaylarından sonra yıllarca Van'da siyaset yapmış Milletvekilliği geçmişi ve bir dönemde Belediye Başkanlığı yapan Fettullah Erbaş ile Van ve Seçimlerini konuştuk. 

Van'daki Seçimleri Nasıl Yorumluyorsunuz?

"Van'ın birikmiş yüzlerce sorunu var. Birincisi Belediyeciliğin temel görevi imkanları ne olursa olsun yerinde kullanmak, cimri olarak kullanmak, saçıp savurmamak, lüzumsuz yerlere harcama yapmamaktır. Van'da ben kimsenin aday profil ve vizyonuna baktığını düşünmüyorum"

90 yıllardan bugüne Belediyecilik hizmet bağlamında değişen bir şey görüyor musunuz?

 Toplum yapısı ve ihtiyaçlar değişmiş, o dönemler bir su, yol, temizlik ve altyapı  yapıldı mı belediyeden başka bir şey istenmezdi. Yeni çıkan insan tipi öyle değil, bu saydıklarımı Van ve diğer yerler için yapılması gereken rutin işler olarak görürler. Ondan sonra insan ihtiyaçları başlıyor. Belediyeler kültürel, sosyal etkinlikler yapıyor. Van'da eskiden bir şeyin üstünü örtmek gayet kolaydı ama şimdilerde google'ye bir tıkla herşeyi geri alabiliyorsunuz. bunun içindi Belediyecilikte iyi bir Ekip Şart!...

2014 seçimlerinde Van'da oy kullanamamıştınız bu dönem oyunuzu kullanabilecek misiniz?

 2014'te oyum Ankara'daydı. ama bu dönem inşallah Van'da oyumuzu kullanacağız.  

Van Siyasetini nasıl yorumluyorsunuz?

Van siyasetini Ankara siyasetine benzetiyorum. Ankara'da her köşede Tayyip Erdoğan ve Özhaseki resimleri CHP'lilerin ağırlıklı olduğu yerlerde az biraz Mansur Yavaş'ın resimlerini görmek mümkün Van'ın da bundan kalır yanı yok. Herkes reklamını yapıyor benim tanıtıma ihtiyacım yok. Bu seçimde umudumuz var Tayyip Bey'in bize saldırması bizi bir tık yukarıda gösteriyor. baskı gelince baskıda insanlar yukarıya çıkar. ikincisi sosyal kırılmalar var. bu da onları biraz aşağı çeker. HDP'ye gelince kapalı kutudur.

Van'ın en büyük sorunu nedir sizce?

Van'ın en büyük sorunu iyi idare edilmemesidir. gönderilen valiler kaymakamlar emniyet teşkilatları belediye başkanları iyi idare edilmiyoruz. İsraf ekonomisini üstten aşağıya Türkiye'nin sorunu da budur. vizyon sahibi kimseler idare etmiyor. hepsi köleleştiriliyor. baştan bugüne kadar kim liderine bağlıysa köleyse o kazanıyor  bana oy versinler demiyorum. ben hizmetkarlığa talibim. bir dönem belediye başkanlığı yaptım. Ben tek bir lira yersem öbür dünyada bir milyon 200 bin kişinin 1 TL'sini nasıl ödeyeceğim. çoluk çocuğumu devletin arabasına bindirmemişim. bütün bunlardan sonra diyorum ki bana oy verin demem, isterseniz verirsiniz bir hizmetkar bulursunuz kendinize isterseniz vermezsiniz beni azad edersiniz bütün mesele budur.

Kaynak:vanekspres-x gündem

Editör: Wan Haber