AK Parti Balıkesir İl Teşkilatının düzenlediği ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısına katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Başbakanımızın Balıkesir'e özel bir sevgisi var. Biz bütün gücümüzü önce halktan, sonra AK Parti'den alıyoruz. Başbakanımızın dönemi öncesinde 2000'li yıllarda Türkiye'nin hali neydi? Bunları bir hatırlayalım. İflas etmiş bir Türkiye vardı. Memur maaşlarını ödeyebilmek için çalmadığı kapı bırakmayan, hükümeti bırakıp kaçan koalisyon hükümeti vardı. İnsan hafızaları çok çabuk unutuyor. Nereden nereye geldik. Bütün dünyada kriz varken, Türkiye krizi aştı ve büyüme hamlesini yakaladı. Bunun dışında Mayıs 2013 en büyük başarıyı yakaladığımız aydı. Türkiye'nin önünü kesmek için operasyonlar yaptılar. Muazzam bir yatırım seferberliği var. Yolsuzluktan bahsedenler önce kendi tarihlerine baksınlar. bu hükümetin gitmesini arzu ediyorlar. Bu hükümet gitmeyecek. AK Parti milletin bağrından çıktı. Milletin ta kendisi. AK Parti milletin özüdür. Söylenecek çok şey var. Tekrar Balıkesir'e geleceğiz ve fırtına gibi eseceğiz. Bizim yaptıklarımızı anlatmaya gerek yok. Son 11 yılda bin 763 tane dev tesis açtık. Yılda 300-400 tesis açıyoruz. Bizden önceki koalisyon hükümeti yılda 3 tesis açabilmiş. Türkiye'de destanlar yazılıyor. İlerleyen tarihte bu yılları altın yıllar olarak anacaklardır. Çünkü, çalışan bir başbakan var, AK Partililer var. Türkiye'de siyasi istikrarı sağlayan AK Parti'dir. İnşallah bu istikrar devam edecektir. Bunu istiyoruz. 30 Mart çok önemlidir. En önemli seçimler bu seçimler. Üzerimizde büyük bir mes'uliyet var. Bizim büyük hedeflerimiz var. 2023, 2053 ve 2071 yılları, yani 3 tane büyük hedefimiz var. Bunun için 30 Mart çok önemli. Çünkü millet, Türkiye'nin önünü kesmeye çalışanlara 30 Mart'ta gereken cevabı verecektir. Balıkesir'e şimdiye kadar çok şey yaptık. Balıkesir, Sayın Edip Uğur'un da ifade ettiği gibi ilk 10'a girmesi gereken bir şehir, plakası da 10 numara. Biz de Bakanlık olarak çok hizmetler yaptık Balıkesir'de. Siz bunları anlatacaksınız. Bugün gelecekteki çalışmalar için büyük projeler hazırlıyoruz. Reşitköy Barajı'nı inşallah yapacağız. Sulanmadık yer bırakmayacağız. Bütün belediye başkan adaylarımızın yolu açık olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun. Her şey millet için. İnsanı yaşat ki, millet yaşasın" diye konuştu.

UĞUR: "TARLADA İZİMİZ, HARMANDA SÖZÜMÜZ VAR"
Toplantıda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Balıkesir Milletvekili ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Edip Uğur, bölgesinde oyuncu değil, oyun kuran bir Türkiye'yi 76 milyonun arzu ettiğini söyledi, Uğur, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Az zamanda çok iş yapmak zorundayız. Ak Parti olarak 11 yıldır, 3 dönemdir iktidardayız. Cumhuriyet tarihi boyunca bu ülke 10 Cumhurbaşkanı, 25 başbakanın liderlik ettiği 60 hükümet tarafından yönetildi. 90 yıldır bin 500 den fazla fikir adamı bu devlette bakan olarak hizmetler yaptı. Şimdi onların kaçının adını sayabiliyorsunuz? Bu hükümetlerin çoğu, rüşvet ve yolsuzluk iddialarıyla iş yapamaz hale getirildiler. Başaramadıkları zaman ihtilaller yaptırarak milletin iradesine müdahalede bulundular. Şimdi de benzer tezgahlar koyma çabaları var. Bir kısım çabalarla hükümeti çalışmaz hale getirmeye çalışıyorlar. Yolsuzluk ve rüşvet siyasi bir konu değildir. Doğrudan insani ve ahlaki bir konudur. Bu da bir yoldur kimilerine göre. Fakat gayri meşru bir yoldur. Güç ve cesaretiyle kuvvetli bir profil çizen Türkiye, dünyanın dikkatini çekiyor. Bazı güç merkezleri de hükümeti yıpratmak, küçük düşürmek için bütün yolları denemektedirler. Milletimizin gücüyle bu fesat yuvalarına geçit vermemekteyiz. Yaptığımız araştırmalar, partimize halkın desteğinin yüzde 50'ler dolayında olduğunu göstermektedir. Hiçbir gücün bizi yolumuzdan döndürmesine fırsat vermeyeceğiz. Bölgesinde oyuncu değil, oyun kuran bir Türkiye 76 milyonun arzusudur. Balıkesir, AK Parti hükümetine kadar koca bir köy olmaktan kurtulamamıştır. Oysa Balıkesir, tarihi, coğrafyası, ekonomisiyle ülkenin ilk 10 ili arasında olabilecek kapasitede. Tarlada izimiz, harmanda sözümüz var. Bundan sonra Balıkesir'in alacağı hizmetler ve yatırımları 10 kat daha fazla olacak. Bunu bir kenara yazın. Şimdiki belediye, avuç içi kadar bir alanı yönetmeye çalışıyor. Bizim yöneteceğimiz büyük şehir olacak. Şimdikinden 150 kat daha büyük bir alana büyükşehir belediyesi hizmet verecek" dedi.

Balkonuk Center Aktivite ve Organizasyon Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda, Balıkesir'e bağlı 20 ilçenin belediye başkan adaylarının tanıtımı yapıldı. Hazırlanan kısa süreli videolu tanıtım filmleri, slayt gösterimiyle katılımcılara sunuldu. Daha sonra adaylar birer birer kürsüye gelerek partilileri selamladı. Bazı ilçelerin aday adayları için hazırlanan destek pankartları açıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıya tüm ilçelerden çok sayıda partili katıldı. Adayların isimleri anons edildiğinde salonun her köşesinden destek tezahüratları yapıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden toplantıda büyük coşku yaşandı.

Editör: Wan Haber