AK Parti kurucularından Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, partinin kuruluş hikâyesini ve geçen 16 yılı Türkiye gazetesine anlattı.

AK Parti’nin kuruluşunun ve iktidara gelişinin siyaset bilimi derslerinde okutulması gerektiğini düşündüğünü söyleyen Yazıcı “Hiç yılmadık, millete güvendik. Millet de ilk olarak 3 Kasım 2002 seçimlerinde AK Parti’yi tek başına iktidara getirdi” dedi. Yazıcı, şunları söyledi:

Partinin ismi ile ilgili çok değişik şeyler söyleniyordu. İçlerinde, Adalet ve Kalkınma Partisi de vardı. Logo ile ilgili müzakereler yapılıyordu. Ampul olmasını ilk söyleyen kişiyim. Fırsat buldukça köyüme gidip geliyordum. Allah rahmet etsin köyümüzde babamın amcasının oğlu Yahya Amca vardı. Kime oy verdin dedim? ‘Buğdaya (Refah Partisi) dedi. Oradan ben de esinlenmiştim. Vatandaş siyasi partilerin logolarının kendi günlük hayatındaki materyallerle daha iyi algılıyordu. Oradan da ‘ampul’ aklıma geldi. Her yerde var, ayrıca biz de Türkiye’de çok karanlık var, onları aydınlatacağız. Ben de ‘ampul olsun’ dedim ama karşı çıkanlar olmuştu. Tabii, ‘ayçiçeği’ ile ‘ampul’ yarışmaya başladı. En sonunda ampule karar verildi.

Çetiner Çetin / Ebru Karatosun | Türkiye

Editör: Wan Haber