Türkiye, son yıllarda burun estetiği operasyonlarında  bir dünya markası haline geldi. İstanbul’da yapılan birbirinden başarılı estetik operasyonlar yurt dışında büyük yankı buluyor. Avrupa ülkelerinden burun estetiği ve cerrahi işlemleri için Türkiye’ye gelen yabancılar İstanbul için burun estetiğinin başkenti tanımlaması yapıyorlar.

Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Evren Tevfik İşçi, Türkiye’de gerçekleştirilen Burun Estetiği İstanbul ameliyatlarında son yıllarda ciddi bir artış olduğunu ifade ederek, burnun yüz bölgesinde en çok dikkat çeken organ olması sebebiyle estetik operasyon tercihlerde sıklıkla tercih edildiğini söyledi.

Estetik kliniklerinin ve hastanelerin tam teşekküllü, teknolojik olması ile konusunda uzman dünyaca ünlü plastik cerrahların İstanbul’da çalışıyor olması sebebiyle İstanbul’un burun estetiği cerrahisinde dünyanın en ileri şehri olmasını sağlıyor. Tıbbi teknolojilerin günümüzde ileri seviyeye ulaşması, özellikle burun estetiği başta olmak üzere diğer estetik cerrahi operasyonların da daha konforlu hale gelmesini sağladı.

Teknolojideki gelişmeler ve ameliyatlarda yeni tekniklerin uygulanması, hastane standartlarının iyileşmesi, burun estetiği ameliyatlarını diğer estetik ameliyatları gibi doktorlar ve hastalar açısından daha kolay ve avantajlı hale getirdi. İstanbul’da, ülkenin en fazla estetik cerrahi operasyonları uygulanan plastik cerrahi merkezlerinden biri haline gelen Op. Dr. Evren Tevfik İşçi Estetik Kliniği en kapsamlı ve gözde merkezi haline geldi.Yüzün temel orantısını sağlayan ve ilk bakışta en çok göze çarpan organ olan burun, hasta sağlığı ve psikolojisi açısından oldukça önem teşkil etmektedir.

Neden Burun Estetiği Yapılır?
Burnun yüzün yapısına göre yeniden tasarlanıp uygun biçimde şekillendirilmesine ‘Rinoplasti’ denir. Bu operasyon sadece estetik kaygılar için değil horlama, geniz eti, burun kemiği eğrileri gibi sağlık sorunlarından ötürü de yapılır.

Burnun yeniden şekillendirilmesi olan burun estetiği için uygun olan yöntemin seçilmesi hastanın burun ve yüz yapısı gibi parametreler değerlendirilerek yapılır. Hastaya yapılan muayeneden sonra hangi estetik işlem yönteminin uygulanacağı tespit edilir. Burun kemiği kırılmış, burun ucu geniş, burunda ileri seviyede kemer varsa, şekil bozukluğu burun tıkanıklığına neden oluyorsa, burunda eğrilik varsa burun estetiği operasyonları yapılabilir.

Burun Estetiği Teknikleri
Burun estetik operasyonlarında iki teknik bulunur. Bunlardan biri açık burun estetiği ameliyatı, diğeri kapalı burun estetiği ameliyatıdır. Hastanın burun yapısına uygun olan teknik seçilerek bu operasyonlar yapılır. Açık burun estetiği tekniğinde burun delikleri arasına kesi şeklinde yapılır. Burun içi açıldığı için işlem alanı rahattır ve ameliyat sonrası iz kalmaz. Hastalar tarafından çok fazla tercih edilir. Kapalı burun estetiği tekniğinde burun kanatları altından kesi yapılır. Burun içi düzeltmeler daha zorlayıcı olabilir. Her burun için kapalı teknik uygun değildir. Açık burun estetiği tekniğine göre ameliyat süresi de iyileşme süresi de daha kısadır.

Ameliyat Öncesi Hastanın Dikkat Etmesi Gerekenler Nelerdir?
Burun estetiği ameliyatı olacak hastanın da ameliyat sürecinden önce dikkat etmesi gereken bazı durumlar bulunmaktadır. Ameliyat öncesi kanamayı arttırma özelliği olan yiyecek ve içecekleri bırakmalısınız. Ayrıca aspirin gibi kan sulandırmaya neden olan ilaçları da almayı bırakmanız yararlı olacaktır.

Sigara, iyileşme sürecini uzatacağı ve olumsuz yönde etkileyeceği için sigara kullanımını da bırakmanız sağlığınız için doğru olacaktır.  Burun estetiği operasyonu olacak hastaya ameliyat öncesi aç olarak merkeze gelmesi belirtilmelidir. Kapalı ya da açık teknikten hangisi seçilmişse uygun şekilde uygulama yapılır. Burun estetiği operasyon süresi yaklaşık 1-2 saat sürer. 

Burun estetiği yapılan hastalar genel olarak hastalar 4-6 saat içerisinde ayağa kalkarak dolaşmaya başlar. Bazı durumlarda hastalar aynı gün taburcu edilirken bazen de 1 gece müşahede altında tutulabilir. Ameliyat sonunda genellikle buruna tampon yerleştirilen tampon 1 ya da 2 gün sonra çıkartılır. Burun içine atılan dikişlerin alınmasına gerek kalmadan kendiliğinden erir ve iz oluşmaz.

Burun estetik ameliyatı olan hastalar normal şartlarda 1 hafta sonra iş hayatlarına dönebilirler. Operasyon sonrası oluşan morarmalar ve şişlikler normaldir. Burun estetiği olacak hastanın kemik gelişiminin tamamlanmış olmasına dikkat edilir.

Kadın hastalar için burun estetiği alt yaş sınırlaması 17, erkek hastalar içinse bu yaş 18’dir.

Burun estetiği operasyonu olacak hastanın önemli bir sağlık problemi yoksa üst yaş sınırı yoktur. Çocuk hastalar da ileri derecede burun tıkanıklığı bulunuyorsa ve çocuğun gelişimini olumsuz etkiliyorsa burun estetiği ameliyatı uygulanabilir.

Burun Estetiği Hangi Riskleri Taşır?
Her ameliyat risk taşır. Risksiz bir ameliyat var demek mümkün ve doğru değildir. Bunun için ameliyat öncesi hastalar çok detaylı olarak bilgilendirilmelidir. Burun estetik operasyonlarında olası karşılaşılan durumlar; kanama oluşması, enfeksiyon oluşması gibi sorunlar olabilir. Bu durumlar alanında uzman doktor ve klinik seçimlerinde en aza inmektedir.

İstanbul estetiği operasyonlarında dünya çapında çok ileri seviyededir. Ameliyat bilgileri için tüm detayları yüz yüze görüşmek isterseniz Bakırköy’de bulunan Op. Dr. Evren Tevfik İşçi Estetik Kliniğine gelerek tecrübeli uzman kadrodan kolaylık bilgi ve randevu alabilirsiniz. Alanında uzman olan doktorlarla güvendesiniz.

Burun estetiği hakkında detaylı bilgi almak için : https://drevrenisci.com/

Editör: Wan Haber