WanHaber - ÖZEL

Vanlı Yaşar Kırmızıkaya, Van’ın İpekyolu ilçesinde bulunan İran Çarşısı’ndaki dükkânında kendine has yöntemleriyle bel, boyun, sırt fıtığını ve sinir sıkışmalarını tedavi ettiğini öne sürüyor. Yaklaşık 12 yıldır bu işi yaptığını ifade eden Kırmızıkaya, ‘Şakül Tekniği’ adını verdiği teknik ile bir sarkaç kullanarak, vatandaşların tüm hastalıklarını gördüğünü ve tedavi ettiğini iddia ediyor. Şakül Tekniği’ni; Piri Reis’in, Lokman Hekim’in de kullandığını ifade eden Kırmızıkaya, frekansları da gördüğünü söylüyor. Kırmızıkaya, Wan Haber’e konuşarak kendisine yoğun bir ilginin olduğunu ve il dışından gelen hastaları da tedavi ettiğini dile getiriyor.

‘Frekansları yakalarım’
Eskiden define arama işlemlerinin de bu teknikle yapıldığını açıklayan Kırmızıkaya, “Bu bir fizik kuralıdır; canlı veya cansız bütün nesneler bulundukları yerde frekans yayarlar. Ben o frekansları yakalarım, nerede ne olduğunu hasta bana söylemeden olumsuzluklarını ben ona söyleyebilirim. Şakül Tekniği eski bir tekniktir. Bu teknikle yeraltındaki su kaynakları, tandır, kuyu, mezar kayıp olan yerler aranır. Eskiden define arama işlemleri bu teknikle yapılırdı. Bunu Piri Reis dünya haritasını çizerken kullanmış. Lokman Hekim hastalarına bu teknikle bakıp tedavi etmiş. Nesimi şiirine konu etmiş” diye konuştu.

‘Sorun kökten çözülür’
Kırmızıkaya, tedavi ettiği vatandaşların hastalıklarını kökten çözdüğünün altını çizerek, “Bel, boyun fıtıkları, sinir sıkışmalarını görüyorum ve düzeltiyorum. Bu şikayetleri düzelttiğimde de görüyorum. Sistemi görüyorum, sinir sistemi kaloriferin düzeneği gibidir. Fıtık olanların önce fıtıklarını açıyorum, daha sonra sistemin 36 tane ipçiğine sazın teli gibi akorduna bakıyorum. Gergin ya da gevşek kalmıyor. Tedavi ettiğim kişilerin egzama, sedef, migren, astımı düzeliyor. Vatandaşlara yemeleri veya içmeleri için herhangi bir ilaç yapıp vermiyorum. Yapabilirim ama yapmıyorum. Sorunu kökten düzeltiyorum. Krem veya ilaç sadece geçici olarak iyi gelebilir ama sistem düzeldiği zaman sorun kökten çözülür” dedi.

‘Duyan çıkar gelir’
Kendisine yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Kırmızıkaya, “Bugün Mardin’den 3 kişi geldi. Tedavi olup gittiler. Van başta olmak üzere; Mardin, Diyarbakır, Hakkari, Ağrı, Ankara, İstanbul’dan beni duyan çıkar gelir. Ben de onları tedavi ederim” ifadelerini kullandı.

‘Bütün olarak bakılmalı’  
Kırmızıkaya, insan vücuduna bir bütün olarak bakılması gerektiğini dile getirerek sözlerini şöyle tamamladı:

“Tıbbın tomografi ve ultrason cihazlarını yeteri derecede görüntü alamadığı düşünüyorum. Bir insan bedeni bir buçuk metre kare yokken 20-30 tane branşın olmasından ve her bölgeye ayrı ayrı doktorların bakmasından şikayetçiyim. İnsan vücuduna bütün olarak bakılmasını tavsiye ederim.”

Editör: Wan Haber