Böbreklere Faydalı: Şekersiz çayın içerisinde ilk dikkat edilmesi gereken şey, böbreklere faydalı olması gelmektedir. Bünyesinde barındırmış olduğu reofilin ve teobramin maddeleri aracılığı ile bebekler çok daha güçlü bir şekilde işlevlerini yerine getirerek çalışabilmektedir.

Kilo Alımını Engeller: Şekersiz çay tüketildiğinde bu durum doğrudan olmasa da aslında dolaylı bir şekilde kilo alımını engellemektedir.

Bağırsaklara İyi Gelir: Siyah çayın içerisinde bulunan polifenoller aracılığı ile bağırsaklara oldukça fayda sağlamaktadır. Şekersiz çay tüketmek doğrudan bu detayı beslemektedir ve faydasını artırabilmektedir.

Kalp Sağlığına İyi Gelir: Şekersiz bir şekilde tüketilen siyah çay, kalp sağlığı açısından flavonoid ismi verilen antioksidan grubuna katkı sağlamaktadır. Sebze, meyve, kırmızı şarap ve biter çikolata da bulunmaktadır.

Şeker, Tansiyonun Dengelenmesini Sağlar:

Bilindiği gibi şeker ve tansiyon hastaları demli çay içtiklerinde ya da şekerli çay tükettiklerinde şeker ve tansiyon dereceleri altüst olur. Bu nedenle çayın şekersiz bir şekilde tüketilmesi şeker, tansiyonun dengelenmesini sağlar.

İnme Riskinin Azaltılmasına Yardımcı Olur

Şekersiz çay tüketmek, inme riskinin azaltılmasına doğrudan yardımcı olabiliyor. Siyah çay üzerinden bulunan besinler aracılığı ile bunlar sağlanabilmektedir.

Editör: Wan Haber