Tüm ülkeyi etkisi altına alan koronavirüs aşı çalışmaları birçok ülkede uygulanmaya konuldu. Çin’de ülkemize gelen aşı vatandaşlar tarafında ne zaman yapılacağı ve ilk olarak hangi guruplara yapılacağı merak ediliyor. Peki aşı planlaması nasıl olacak? Aşı ilk olarak kimlere yapılacak? Aşı çalışmaları ne zaman başlayacak?

Çin’den gelen aşılar 14 Ocak'tan itibaren uygulanacağı açıklandı.  Aşı çalışmaları sonrası salgının kontrol altına alınacağı ve bahar aylarında normal hayata geçiş yapılacağı umuluyor.

Aşı ilk olarak hangi gruplar yapacak?

Aşı çalışmaları hakkında açıklama yapan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Aydın "65 yaş üzeri bireyler, öğretmenler, polisler, huzurevinde olan vatandaşlar ile kronik hastalığı olan herkesi aşılarsınız. Bunlar virüse yakalandığı zaman hastalığın ağır geçeceği, ölüm oranının yüksek olacağı kitleler. Bunları aşılarsak ki aşılayacağız; biz Şubat ayının ortalarından itibaren riskli grubu bağışık hale getirip, virüsün de yayılmasını kontrol edersek bahar ayını rahat geçiririz" dedi

"Savunma sistemi oluşmuş olan insanlar, aşı ile savunma sistemi oluşturacağımız insanlar var. Bireysel tedbirleri uymayı daha artırmamız lazım ve kamusal kısıtlamaları denetlemeyi çok yüksek yapmamız lazım. Bu 4'ünü bir arada yapıp kümeleşmeden, virüsü birbirimize aktarıp virüse yaşama hakkı tanımayarak, biz bu savaşın galibi oluruz"

Editör: Wan Haber