Korona virüsünden korunmanızı sağlayacak korona korunma yolları arıyorsanız aşağıdaki önerilerimizi uygulayarak hem kendinizi hem de sevdiklerinizi hastalıktan koruyabilirsiniz.

  1. Mümkünse Evde Kalın

Uluslararası ağda pek çok ülke insanların evde kalmasını sağlayacak sokağa çıkma yasağı, acil durumlar dışında dışarı çıkmama, okul ve eğlence yerlerinin kapatılması gibi tedbirler aldı. Virüs insandan insana kolaylıkla bulaşabilen bir virüs olduğu için bu süre zarfında evde kalmanız virüsü kapabileceğiniz potansiyel ortamlardan kendinizi korumanızı sağlayacaktır.

  1. Hijyen Kurallarını Uygulayın

Bu süre zarfında corona korunma yöntemleri arasında en etkili olan yöntemlerden birisi de hijyen kurallarını uygulamak. Ellerinizi sık sık beyaz sabunla ya da antiviral etkili bir dezenfektanla ya da alkol içerikli bir temizleyiciyle dezenfekte etmek, dışarıdan geldiğinizde ellerinizi yıkamadan hiçbir eşyanıza dokunmamak virüsten korunmanız konusunda size yardımcı olacaktır. Yine aldığınız eşyaları ve kıyafetlerinizi de dezenfekte etmeniz çok önemlidir. Virüsün sadece vücutta olması değil aynı zamanda vücutta bulunma yoğunluğu da hastalığın bulaşmasında rol oynamaktadır. Bu nedenle elinizde virüs varsa bile ellerinizi temiz tuttuğunuz sürece virüsü kendinize bulaştırmamış olursunuz.

Koronadan Korunma Yolları

  1. Yüzünüze Dokunmayın

Elleriniz hijyenik durumda değilken yüzünüze dokunmamanız çok önemlidir. Virüs damlacık yoluyla ağız, burun ve gözlerden vücuda girebildiğinden yüzünüze dokunmayarak coronavirüs korunma konusunda üstünüze düşeni yapabilirsiniz. Yüzünüze sadece ellerinizi dezenfekte ettikten sonra dokunun.

  1. Sosyal Mesafeye Dikkat

İşe gitmek zorundaysanız ya da alışveriş amacıyla dışarı çıktıysanız diğer insanlarla aranıza sosyal mesafe koymaya özen gösterin. Mutlaka maske ve mümkünse eldiven takın ve en az bir metre mesafe olacak şekilde alışveriş yapmaya ya da çalışmaya özen gösterin. Böylelikle hastalık kapmaz ve eğer coronavirüs size bulaştıysa başkasına bulaştırarak virüsün yayılmasının önüne geçersiniz.

  1. Öksürürken ya da Hapşırırken Mendil Kullanın

Yine coronavirüs korunma yolları arasında virüs damlacık yoluyla bulaştığı için hapşırırken ya da öksürürken mendil kullanmak yer alıyor. Bu süreçte tek kullanımlık mendil kullanmanız ya da mendil kullanmanız mümkün değilse dirsek içine öksürüp hapşırmanız çok önemli. Yine mendil kullanıyorsanız mendili kullandıktan sonra direkt çöpe atmanız gerekiyor.

Koronadan Korunma Yolları

Editör: Wan Haber