Sağlık Bakanı Fahrettin koca, Türkiye’de görülen güncel Corona virüsü vakalarını ve yaşanan ölüm sayılarını açıkladı. Bugün 3977 yeni vakanın olduğunu ifade eden Bakan KOCA, 127 kişinin de 24 saat içinde Hayatını kaybettiğini açıkladı. Böylelikle Türkiye’deki toplam vaka sayısı 86.306 toplam vefat sayısı ise 2.117 oldu.

Türkiye’deki güncel Corona virüsü vaka sayıları açıklandı. Sosyal medya platformlarından açıklama yapan Fahrettin koca, bugün 35.344 testin yapıldığını duyurdu. Ayrıca 3.977 yeni vakanın tespit edildiğini vurgulayan bakan koca, 127 kişinin ise Corona virüsüne yenik düştüğünü ifade etti.

Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 2 Bini Aştı

Açıklanan son bilgilerin ardından Türkiye’de bulunan toplam coronavirüs vaka sayısı 86.306, toplam vefat sayısı ise 2017 oldu. Bakan Fahrettin koca, bugün 1.523 hastanın daha iyileştiğini duyurdu. Böylelikle toplam iyileşen kişi sayısı da 11.976 ya yükselmiş oldu.

Corona Virüsü Nedir?

Genel itibarıyla koruna virüsleri, hayvanlar arasında yaygın bir şekilde oluşan grup virüs olarak nitelendirilir. Nadiren bazı durumlarda bilim insanları Coruna virüslerinin zoonotik olduğunu belirtmektedirler. ABD hastalık kontrol ve önleme merkezine göre zoonotik ifadesi, virüslerin hayvanlardan insanlara geçebileceği anlamına gelmektedir.

Corona Virüsü Belirtileri Nelerdir?

Genel itibarıyla burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen de olsa baş ağrısı ve kesin olmamakla beraber birkaç gün sürebilen ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok genç olan bireyler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu enfeksiyonlarına yol açma ihtimali bulunmaktadır.

Corona Virüsü Nasıl Yayılıyor?

Corona virüsü, insanların hayvanlara temas etmesi halinde yayılım göstermektedir. Corona virüsü, insandan insana geçebilmesi ise bir kişinin virüs ile enfekte olmuş bir kişinin salgısı İlla teması halinde gerçekleşmektedir. Çinli virolog, virüsün kaynağının muhtemelen yarasalar olduğunu öne süren bir çalışma yayınladı.

Corona Virüsü Tedavisi

Korunum virüslerinin spesifik bir tedavisi bulunmamaktadır. Çoğu zaman semptomlar kendi kendine geçmektedir. Doktorlar, ağrı kesici ya da ateş düşürücü ilaçlar yazarak semptomatik yani belirtilerin giderilmesine yönelik tedavi uygulamaktadır. Doktorlar, oda nemlendirici ve sıcak duşun boğaz ağrısına ve öksürüğe iyi geleceğini söylemektedirler. Hastalanan insanların bol sıvı tüketmesi, mümkün olduğunca dinlenmesi ve uyuması gerekir.

Editör: Wan Haber