SİNOVAC AÇIKLADI

Korona virüs salgını bazı bölgelerde hafiflemeye devam ederken bazı bölgelerde ise olumsuz etkisini devam ettiriyor.  Bu virüsü tamamen yok etmesi için dünyanın genelinde ve Avrupa’da bilim adamları aşıyla ilgili çalışmalar yapıyorlardı. Pek çok ülke aşıyı bulabilmek için birbiriyle yarış halindeydi. Aşının bulunduğu haberi ise Çin’den geldi. Çin’in bulaşıcı hastalıklara karşı etkili aşı yapmasıyla tanınan Sinovac Korono virüs ( Covid 19 ) aşısını bulduklarını Sinovac’da çalışan bilim insanı Lou Baishan aşıdan %99 oranında etkili olacağına emin olduğunu belirtti.

AŞI MAYMUNLAR ÜZERİNDE OLUMLU SONUÇ VERDİ

İlk deneme maymunlar üzerinde yapıldı.  8 farklı maymuna 2 farklı Korona virüs aşısı enjekte edildi. Üç haftalık süreç  geçtikten sonra SARS-CoV-2  virüsü verildi. Maymunların aşı sayesinde bu hastalığa dair bir enfeksiyon belirtisinin olmadığı görüldü. Maymunlardaki başarılı deneme sonrasında bu aşının insanlar üzerinde yapılmasının gerektiği belirtilirken aşı sürecinin 3 aşamadan oluşacağı ifadeleri kullandı.  Şu an ikinci aşamada olduklarını ve bu aşamalarda 1000den fazla insanın gönüllü olarak yer alacağı haberi de sevindirdi. Bu süreçte pek çok gönüllü insanın daha olacağı bekleniyor.

ÇİNLİ BİLİM ADAMLARI AÇIKLADI: AŞIYI BULDUK

CORONOVAC AŞISI

Korona virüse karşı yapılan aşıyla ilgili çalışmaların haberini yapan İngiliz medyası aşının adını Coronovac olarak söyledi.

AŞI İŞE YARAYACAK MI?

Tüm dünyanın beklediği aşının bulunduğu haberi nihayet gelmiş olsa da Sinovac yetkilileri aşı hakkında kesin bir tartışmanın erken olacağını belirtti. Aşının henüz insanlar üzerinde denenmemiş olması da kesin bir sonuca varılmamasında etkili. Sinovac yetkilileri Avrupa ülkelerindeki bilim adamlarıyla birlikte temas halinde çalışmalarına devam edeceklerini açıkladı.

Editör: Wan Haber