HDP Kocaeli milletvekili Ömer Faruk gergerlioğlu'nun 2,5 yıl hapis cezası aldıktan sonra meclis dokunulmazlığının kaldırılması ve milletvekilliğinin düşürülmesinin sonrasında Ömer Faruk gergerlioğlu kimdir, nerelidir, Kaç yaşındadır? Bu soruların cevapları arama motorlarında sorgulanmaya başladı.

2 Kasım 1965 tarihinde Isparta Karaağaç ilçesinde dünyaya gelmiştir. Baba adı Muhittin, annesinin adı ise nebihe' dir. Aslen şanlıurfalıdır. İlk ve orta öğrenimini Bursa'da bitirdi. Bursa imam hatip lisesini tamamladıktan sonra 1990 senesinde Anadolu Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

Tıp fakültesindeki eğitimini tamamladıktan hemen sonra Iğdır tecirli Sağlık Ocağı başta olmak üzere Bursa Orhaneli Devlet Hastanesinde de çalışmıştır. 1995 senesinde Tıpta Uzmanlık sınavını kazanarak uzmanlık eğitimine başladı ve 2000 senesinde Süreyyapaşa göğüs Hastanesi'ndeki görevini tamamlayarak göğüs hastalıkları ve tüberküloz uzmanı oldu.

2000 senesinden itibaren İzmir Seka Devlet Hastanesinde Uzman Doktor olarak görev yaptı. Göğüs hastalıkları ile alakalı pek çok çalışmaya da imza atmıştır.

Dr. gergerlioğlu, 2003 senesinde mazlumder Kocaeli şube başkanlığını üstlendi, derneğin yerel bir şubesi olarak; düşünce özgürlüğü, yaşam Hakkı, kadın hakları, işçi hakları ile alakalı pekçok imza kampanyası ve bilimsel raporlama çalışması yaparak meclisteki ilgili komisyonlara iletti.

Dr Ömer Faruk gergerlioğlu, 24 Haziran 2018 genel seçimlerinde HDP 27. Dönem Kocaeli milletvekili seçilerek TBMM'ye girdi. TBMM insan haklarını inceleme Komisyonu üyesidir. Orta derecede İngilizce ve az derecede Arapça bilen Doktor gergerlioğlu evli ve biri kız, İkisi erkek olmak üzere üç çocuk babasıdır.

Editör: Wan Haber