Günlerdir gündemden düşmeyen Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, başkanlık görevi ile birlikte AK Parti'den de istifa ettiğini duyurdu. Arı'nın istifası günler öncesinde konuşulurken iddaların gerçeklik payı olduğu görüldü. Rasim Arı kimdir ve kaç yaşında? Neden istifa etti?

RASİM ARI KİMDİR? KAÇ YAŞINDA?

2014 yerel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Belediye Başkanı seçilen Rasim Arı, evli ve 2 çocuk sahibidir. Rasim Arı'nın eşinin adı Melek Ardı'dır. 1975 Nevşehir doğumlu olan Rasim Arı, P;endik'te imam hatip lisesi mezunudur. Arı, üniversite eğitimini Marmara Üniversitesi İlahiyat'ta tamamlamıştır. Bir dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın danışmanlığını yürüten Rasim Arı,  ardından Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu'nnun danışmanlık görevlerini üstlenmiştir.

Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda Müşavir olarak görev yaparken yerel seçimler dolayısıyla görevini bırakmıştı. İngilizce ve Arapça dillerini bilen Rasim Arı, 2014'ten bu ayana Nevşehir Beleidye Başkanı olarak görev yapmaktaydı. 

RASİM ARI NEDEN İSTİFA ETTİ?

Nevşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifasını duyuran Rasim Arı, "Son 2 yıla yakındır Nevşehir’de çok büyük çalışmalar yürüttüm ama maalesef çok yıprandım. Hem fiziki olarak hem ruhen çok yıprandım. Daha sağlıklı bir şekilde yol almak adına bugün gün içerisinde hem partimden hem de belediye başkanlığından istifa edeceğim. Aileme vakit ayıracağım ama tekrardan güzelce dinlendikten sonra siyasete devem edeceğim" diye konuştu." dedi.

Editör: Wan Haber