Deva Partisi’nin 70 üyeden meydana getirilen İstanbul yönetim kurulu açıklandı. listede Nazlı Ilıcak’ın kızı Aslı Ilıcak'ta bulundu.

Deva Partisi’nin 70 üyeden meydana getirilen İstanbul yönetim kurulu oluşturuldu. Listede bazı eski AK Partili yöneticilerin yanı sıra aynı zamanda Abdülmelik Fırat’ın torunu Ömer Faruk Fırat ile Nazlı Ilıcak’ın kızı Aslı Ilıcak alacak da yönetimde yer aldı.

81 ilin tamamında teşkilatlanma faaliyetlerine ve olağan kongrelerine hız kesmeden devam eden Deva Partisi’nin İstanbul yönetimi de belirlenmiş oldu. 70 kişiden meydana getirilen il yönetim kurulu listesinde 30 yaş altı 16 genç bulunurken, 20 kadın yönetimdeki yerlerini aldı.

İstanbul kurucu il başkanı olarak 14 Ağustos 2020 tarihinde Mehmet Gürol Ayan yönetime getirilmişti. Genel merkez aracılığı ile İstanbul il yönetimini kurmakla görevlendirilen Ayan ve beraberindeki heyet, il yönetimi üyelerini belirledi.

Deva Partisi’nin Açıklamalarında İstanbul Yönetimi İle İlgili Şu İfadelere Yer Verildi:

“Yakın zamanda Galatasaray Spor Kulübü Denetim Kurulu üyesi görevinde faaliyet gösterirken halen Galatasaray Düşünce Derneği başkan yardımcılığı görevini de yürütülmekte olan Gürol Ayan evli ve 2 çocuk babasıdır.  Gürol Ayan başkanlığında oluşturulan İstanbul il yönetimi listesinde genel itibariyle Şişli eski Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Alperen, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları eski Teşkilat Başkanı Cengiz Sunal, AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları eski başkan yardımcısı Muhammet Yasir Taflan, İyi Parti İstanbul eski İl Başkan Yardımcısı Osman Erusta yer alıyor.”

Nazlı Ilıcak’ın Kızı Listede Yer Aldı

Listede Özellikle de fetönün basın medya soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve halen tutuklu bulunan Nazlı Ilıcak'ın kızı Aslı Ilıcak’ta yer aldı.

Deva Partisi genel başkanı Ali Babacan, 81 il ve ilçe teşkilatlanmalarının oluşumu ile ilgili bütün Türkiye’de gezerek kongreler yapmaktadır. Bu kongrelerde sahneye çıkan Ali Babacan, Özellikle de AK Parti iktidarını ekonomi konuları üzerinden çok sert bir şekilde eleştirmektedir.

Türkiye’nin siyaseti gündemi ile ilgili herhangi bir erken ya da genel seçim meydana gelmesi ya da yakınlaşması halinde siyasi partilerin çok daha argüman ortaya koyarak heyecanı artırması bekleniyor. Deva Partisi, şimdi Türkiye’de muhalefet eden partililerden son kamuoyu araştırmalarına göre en etkili partilerden biri olarak gösterilmektedir.

Editör: Wan Haber