Ekranların güzel oyuncusu Ege Kökenli son zamanlarda rol aldığı Fox tv kanalında yayınlanan Kefaret dizisiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Hem güzelliği hem de oyunculuğu ile dikkatleri üzerine çeken güzel oyuncu sosyal medyada da büyük bir hayran kitlesine sahip.

Oyunculuğa çok küçük yaşlarda başlayan Ege Kökenli şu sıralar Kefaret dizisindeki Nil rolü ile herkesin beğenisini kazanıyor.

Ege Kökenli kimdir?
20 Mart 1993 senesinde Kırklareli şehrinde dünyaya gelmiştir. Oyunculuğa daha çocuk yaşlarda başlayan Ege Kökenli ilk olarak karşımızda En İyi Arkadaşım dizisi ile çıkmıştır. Ortaokul eğitimini tamamladıktan sonra lise eğitimini İstanbul'da bulunan Saint Joseph Fransız Lisesinde tamamlamıştır. Lise dönemi boyunca tiyatro ekibinde yer alan Ege Kökenli daha sonra Haliç Üniversitesi'nde Konservatuar Bölümünde eğitimini tamamlamıştır. Bir yandan ekranlarda yer almaya devam eden Ege Kökenli, Anadolu Kaplanı ve Öğretmen Kemal gibi dizilerde de yer almıştır. 2011 senesinde Yahşi Cazibe dizisinde Itır Kükreyen karakteri ile karşımıza çıkan Ege Kökenli daha sonra Çalıkuşu dizisinde Mari rolüyle ekranlarda yer almıştır. Çiçek, Güneşin Kızları ve Asla Vazgeçmem gibi yapımlarda da yer alan Ege Kökenli, 2017 senesinde Öykü Karayel ve Gökhan Alkan ile birlikte Kalp Atışı dizisinde başrolü paylaşmış ve büyük bir çıkış yapmıştır. 2019 senesinde Yasak Elma dizisinde Yağmur karakteri ile karşımıza çıkmıştır. Benim Tatlı Yalanım dizisinde de yer alan Ege Kökenli şu an ise Kefaret dizisinde Nil karakteri ile karşımıza çıkmıştır. Ünlü oyuncu 2020 senesinde Lior Ahituv ile dünya evine girmiştir.


Ege Kökenli'nin rol aldığı diziler:
2004    En İyi Arkadaşım
2006    Anadolu Kaplanı    
2010    Öğretmen Kemal    
2011    Yahşi Cazibe    
2013    Çalıkuşu    
2014    Çiçek    Defne
2015    Güneşin Kızları    Melisa Taşkıran
2015    Asla Vazgeçmem    Yaren Kozan
2017    Kalp Atışı    Dr. Bahar Tunç
2019    Yasak Elma    Yağmur
2019    Benim Tatlı Yalanım    Aylin Tunç
2020    Kefaret    Nil
2021    Menajerimi Ara    Ege Kökenli 
2021    Doğu  Zeynep

Editör: Wan Haber