Borsa İstanbul'da Hakan Atilla'nın istifasıyla boışalan genel müdürlük koltuğuna Kormaz Enes Ergün getirildi. 

Borsanın yönetim kurulu üyeliklerine Eski Varlık Fonu Zafer Sönmez’in yerine Arda Ermut gelirken, yeni ortak Katar Yatırım Otoritesi’nden de bir isim yönetim kurulunda yer aldı. Katarlı ortağın yönetim kurulu üyesi Ahmed Ali Al Hammadi oldu. Genel Müdür Korkmaz Ergun ise yönetim kurulunda yer alırken Işınsu Kestelli ise diğer bir üye olarak seçildi.

Peki Işınsu Kestelli kimdir? Kaç yaşında ve nereli?

IŞINSU KESTELLİ KİMDİR? NERELİ VE KAÇ YAŞINDA?

Türkiye'nin başarılı girişimci kadınları arasında yer alan Işınsu Kestelli, 1962 yılında Konya’da doğdu.

1981 yılında İzmir Amerikan Kız Lisesi’nden ve 1985 yılında 9 Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden mezun olan Kestelli,  uluslararası bitkisel yağ sektöründe faaliyet gösteren Agrilink Tarım Ürünleri San. ve Tic. Ltd. Şirketinin kurucusu ve ortağıdır.

Kasım 1992’de İzmir Ticaret Borsası Nebati Yağlar Meslek Komitesi üyesi olan başarılı girişimci kadın Işınsu Kestelli, 1995 yılında Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmiş olup, 2003 – 2009 yılları arasında İzmir Ticaret Borsası’nda Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmıştır.  

İş kadını Işınsu Kestelli, 2009 yılında ise İzmir Ticaret Borsası’nın Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildi. Kestelli halen bu görevine devam ediyor.

Editör: Wan Haber