WanHaber- Özel

Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara verilecek 1000 TL'lik para yardımı ödemeleri bugün başladı. Van'da bu ödemeleri almak için birçok vatandaş kentteki PTT şuebeleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

POLİS ÖNLEM ALDI

Koronavirüs salgını dolayısıyla PTT Merkez Şubesi önünde sıraya giren vatandaşlara karşı polis önlem aldı. Şube önlerine barikatlar yerleştirilirken sosyal mesafe kuralalrı gereği vatandaşların birer metre aralıklarla durması sağlandı. Daha önce yaşanan karmaşıklık polisin aldığı tedbirler ile bu sefer yaşanmadı. 

SIHKE ŞUBESİ'NDE ÖNLEM ALINMADI!

Van Sıhke Caddesi'nde bulunan PTT Şubesi önünde koronavirüse karşı tedbirlerin göz ardı edildiği görüldü. Onlarca vatandaş, öğle arasında barikatların olmasına rağmen toplu şekilde şubenin açılmasını bekleyerek koronavirüs salgınına karşı duyarsız kaldı.

ÖDEMELER DOĞUM YILINA GÖRE

Aile ve Çalışma Bakanlığı tarafından ödemelerin doğum yılına göre farklı günlerde yapılacağı açıklanmıştı. Yardım ödemelerinin ilk gününde doğun yılının son rakamı 0 ve 5 olanlara ödemeler gerçekleştiriliyor. Buna göre doğum yılının son rakamı 1 ve 6 olanlara 2 Nisan'da, 2 ve 7 olanlara 3 Nisan'da, 3 ve 8 olanlara 4 Nisan'da, 4 ve 9 olanlara 5 Nisan'da ödemeler gerçekleştirilecek.

Editör: Wan Haber