Zincir marketlerin ürünlere yüksek fiyatlar bitmesinin sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi marketleri nin sayısını artırma talimatını vermişti. Bu sene sonuna kadar 500'e 2022 senesinin sonuna kadar ise bine çıkarılacak olan tarım kredi marketleri nin çalışmaları açısından kiralamalar başladı. Açılışta öncelikli olarak büyükşehirlere verilecek. Tarım krediye bağlı Birlik Anonim Şirketi uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek olan Market leşme uygulamasında öncelik büyükşehirlere verilecek. 30 Büyükşehir başta olmak üzere tüm Türkiye'de Market açılması planlamaların yapılırken Birgül dükkan kiralamaları da yapılmaya başladığı nokta Tarım Kredi Kooperatifleri yetkilileri, hemen hemen her gün vatandaşlardan bulundukları yerlerde Market açılması yönünde talep geldiğini dile getirdi.

En Az Maliyetli Uygulamalar!

Birlik anonim şirketinin bölge müdürlükleri bağlamında yürüteceği sistemde öncelikli olarak tapuların metrekareleri büyütülecek, bir gazetede bulunan habere göre; Market leşme açısından her noktada Lojistik merkezleri açılacak ve faaliyet gösterecek nokta Böylelikle Lojistik maliyetleri de düşürülmüş olacak. Market leşme nin daha hızlı ve daha pratik bir şekilde aşılabilmesi amacıyla depolara yakın olan yol güzergahlarında ki ileride marketler açılacak.

Tarım Kredi Marketlerin Kaliteli Ürünler Uygun Fiyatlara Satılacak!

Kaliteli ürünleri uygun fiyatlarla halka sunulacağı Tarım Kredi marketlerinde sözleşmeli tarım modeli uygulanacak açılacak yeni marketlerde de aynı sistem devam edecek ve yerli olmayan herhangi bir ürün raflarda bulunmayacak. Ana amaç, çiftçinin ellerini direk üreticiden tüketiciye uygun fiyatlarla ulaştırmak olarak açıklandı.

Editör: Wan Haber