Kredi Borçları Masada

Bu bağlamda iş camiası, küçük işletmelerin ve esnaf camiasının problemlerini hafifletmek amacıyla SGK prim borçları başta olmak üzere Vergi borçları gibi pek çok konuda tekrardan yapılandırma taksitleri dahil ödemelerin ertelenmesi üzerinde durmaktadır.

Çiftçi Borçları Da Gündemde

Yapılandırma kapsamında bulunmayan 5 milyar TL’lik Çiftçi borçları da masadaki bekleyen konular arasında.

 Hukuk reformu konseptinde ise özellikle de mahkemelerin işleyişi, hakim kararları, Ticaret hukukunda meydana gelen problemlerin açılmasına dönük düzenlemeler yer almaktadır.

Yapılandırma Da Devam Ediyor

Diğer taraftan aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, SGK prim borçlarının tekrardan yapılandırılması hususunda son başvuru tarihinin 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını, taksit son ödeme süresinin ise mart başı olacağını belirtti.

Faizler Siliniyor

Yapılandırma düzenlemesinin yurttaşlara önemli faydalar sağlayacağının altını çizen bakan Selçuk yapılandırma bağlamında borçlarının faizlerinin silineceğini ve faiz yerine borçların Yurtiçi fiyatları endeksi Yİ-ÜFE ile güncelleneceğini belirti.

Yapılandırma avantajlarından faydalanmak isteyen vatandaşların ana paralarının %50 sini ödemeleri halinde diğer %50 kalan bölümün yapılandırma kapsamına alınacağını belirtti.

 Başvurular İnternet Üzerinden Yapılabilecek

Diğer taraftan bakan Selçuk işverenlerin başvurularını e sigorta uygulamaları üzerinden internetten yapabilecekleri gibi elden veya posta yöntemi kullanılarak bağlı bulundukları SGK İl müdürlüklerine ve Sosyal Güvenlik merkezine de başvurularını yapabileceklerini açıkladı.

Bakan Selçuk, primini kendi ödeyen diğer sigortalıların Sosyal Güvenlik İl müdürlüklerine Sosyal Güvenlik merkezlerine elden ya da posta yolu ile yapılandırma başvurusunda bulunmalarını da yeterli olacağını belirtti. Bakan Selçuk, ayrıca genel sağlık sigortası borçları içinde başvuru şartı aranmayacak bütün borçların otomatik bir şekilde SGK tarafından yapılan kırılacağını kaydetti.

Editör: Wan Haber