WanHaber.com - ÖZEL

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Ankara’da Vanlı iş insanı Celal Şevgin tarafından kurulan şeker fabrikasını gezdi. Van’ın önemli markaları arasında yer alan ve her geçen gün büyümeye devam eden ŞVG Şeker, Ankara’da açtığı fabrika ile göz kamaştırıyor. 

Fabrika ve üretim tesisi hakkında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’ye brifing veren iş insanı Celal Şevgin, Ankara Kazan’da 5000 metrekare kapalı alanı bulunan tesiste günlük 150 Ton küp şeker, 150 ton paket toz şeker ve 20 ton sargılı küp şeker ürettiklerini belirtti. 

Avrupa Birliği standartlarında üretim yaptıklarını belirten Şevgin; “AB normlarına uygun üretim yapıyoruz. Tesisimizde üretilen ürünlerimiz yüzde 100 doğal pancarıyla yapılıyor. Üretimimiz tamamen hijyeniktir ve el teması yoktur. Türkiye’nin önemli markaları ile çözüm ortaklığı yapıyoruz ve çok iyi bir müşteri portföyümüz var. Biz kaliteden ve üretimden asla taviz vermedik, vermeyeceğiz. İlk kurulduğumuz günden beri ‘Kalite’ diyoruz, yeni iş kuracaklara veya işini büyütecek girişimcilerimize de ‘Üretim, Üretim, Üretim’ diyoruz. Hep birlikte üretip ekonomiye can verelim” dedi.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Vanlı iş insanlarının Türkiye’nin birçok noktasında üretim yaptığını belirten Şevli, Van ve Ankara’da onlarca kişiye istihdam sağlayan Celal Şevgin’e de teşekkür etti.


 

Editör: Wan Haber