Tüketicilerin ihtiyaç kredilerini kullanmadan önce veya ihtiyaç kredilerini kullandıktan sonraki aşamada en çok sorulmakta olan soruları ve bu soruların cevaplarını burada sizler için derledik.

Normal yaşantımız içerisinde gerek lüks gereksinimleri yerine getirebilmek amacıyla gerekse de normal ihtiyaçlar hiyerarşisinde ki temel ihtiyaçları karşılamak amacıyla dahi olsun insanlar direkt banka kredilerine başvurur.

Öncelikli olarak belirtmekte fayda olacaktır. İhtiyaç kredisi ile ilgili tüketicilerin akıllarında herhangi bir soru var ise soru cevap bölümüne giriş yaparak ve finansal konular ile ilgili bütün problemlere yanıt bulmak mümkündür. Kullanıcıların yaşantılarını  tüketiciler kadar önemseyen uygulamaların olduğunun bilinmesi faydalı olacaktır.

Ihtiyaç kredisine başvurma süreci ayrı bir işlem gerektirirken, kabul edilmiş Yani Onaylanmış kredinin kullanılması aşamasında bilgi edilmesi gereken çeşitli faktörler de vardır.

Kredi Notu Nedir?

Bankaların, diğer finansal kuruluşların tüketicilere kredileri kullandırırken referans olarak benimsedikleri ve tüketicilerin o ana kadar bankalar ile olan bütün ilişkilerinin bir göstergesi olarak karşımıza çıkmaktadır. 1 ile 1900 rakamları arasında değişiklik gösteren bir puanlama sistemi mevcuttur. Bu sistemde 1 rakamı en riskli puanlama aracı olarak bilinmektedir. 1900 ise tüketiciler açısından en iyi puan olarak bilinir.

Tüketicilerin Normal şartlar altında önemsemedi clary en küçük bir fatura gecikmesi dahi bazen hayatları açısından büyük bir öneme sahip olabilecek Kredi notunun sıfırlanması ya da Sıfıra yakın bir hal almasına sebep olabilir.

Neden Bankadan Kredi Onayı Çıkmıyor?

Tüketiciler tarafından bankaları yapılan ihtiyaç kredisi başvurularının olumlu bir şekilde neticelenmesi açısından o ana kadar kullanılan bütün krediler oldukça önem taşımaktadır. Yukarıda da belirtildiği gibi eğer ki tüketiciler daha önce herhangi bir bankadan çekmiş oldukları kredileri ya da kredi kartı borçlarını düzenli bir şekilde ödemişlerse kredi notları düşük olacaktır. Bu durum, aslında yeni başvurulan kredi ile ilgili olumsuz yada ret cevabının çıkmasına sebep olacaktır.

Bankadan kredi onayının çıkmamasının çeşitli sebepleri elbetteki olabilir fakat en net ve kesin tabiri ile kredi notunun düşük olması, veya tüketicinin finansal kuruluşlar da banka notu açısından Kara listede bulunuyor olması gibi sebepler başvuruların sonrasında Kredi notuna Red çıkması durumunu ortaya çıkarabilir.

İhtiyaç Kredisi Alabilmek Amacıyla Kaç Aylık Bir Çalışan Olmak Gerekir?

Bankalar ya da diğer finansal kuruluşlar, tüketicilerin ödeme güçlerinin olup olmadığını ve gelirlerini öğrenebilmek amacıyla tüketicilerin herhangi bir işte sigortalı olarak çalışan biri olmalarını tercih etmektedir. Kaç ay çalışan olmak gerekiyor sorusunun cevabına gelince ise daha çok bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Fakat neredeyse bütün bankalar en az 6 aylık bir sigorta priminin yatırılmış olmasına dikkat etmektedir.

Her ne kadar da bankaların genel kanısı, tüketicilerin ihtiyaç kredisini almaları için en az 6 aylık Sigorta primlerinin yatırılmış olmasına dikkat edilse de Aslında başta Akbank olmak üzere Türkiye'de yasal bir şekilde faaliyet gösteren diğer bankalardan birkaçı Özellikle de herhangi bir evrak dahi istemeden tüketicilere istedikleri krediyi verebiliyor.

Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Eğer ki tüketiciler daha önce herhangi bir bankadan kredi çekmiş derse ya da kredi kartını kullanmış iseler bu krediyi ya da kredi kartı aidatlarını düzenli bir şekilde ödemişlerse kredi notlarının olumsuz bir hal alması imkansız olur Fakat ve kredi notunun yükseltilmesi amacıyla banka ile ticari ilişkilerde sadakat kavramına önem verilmelidir. Yani düzenli bir şekilde bütün taksitlerin ödenmesi gerekir.

Herhangi bir vatandaşın, herhangi bir bankadan kredi almasına mani olan tüketici notunun Yani kredi notunun az olması ya da Kredi kullandırmaya dahi yetmiyor olması durumunun mevcut olması hallerinde en iyi puan arttırma yöntemi o bankanın herhangi bir kredi kartını almak, kullanmak, ve kredi kartı taksitlerini Vakti zamanında ödemektir

Editör: Wan Haber