Finansal olarak gelişim göstermek için belli başlı olgular mevcuttur. Bu olgular aşağıda sıralanmaktadır.

E-ticaret

Artık ticari bir marka ürün alım/satım işlerini tamamen sanal ortamlar aracılığıyla gerçekleştirebilmekte ve yeni iş olanakları sunabilmektedir. Oluşturacağınız bir e-ticaret sitesi ile bu site üzerinden ürün alım/satım yaparak ticaret hayatına hızlı bir giriş yapabilir yakaladığınız ufak bir başarı ile finansal açıdan hayatınızda bir dönüm noktası oluşturabilirsiniz.

Borsa

Bu iş için elinizde bir miktar teminat bulunmalıdır. Şirketler borsa içi hisse senetlerini halka açtığı durumlarda birey hisse senetlerini satın alarak bir yatırım yapmaktadır. Şirketin pozitif veya negatif değişimleri hisse senedinin tutarında değişiklik meydana getirmektedir.

Sosyal Medya

Reklamcılığın çokça rağbet gördüğü bu ortamlar şahsi blog olmaktan çıkmış artık bir ticari ortama dönüşmüştür. Çokça takip edilen veyahut çokça beğenilen bir şahsi hesabınızın olması reklam tekliflerinin önünü açacaktır.

Freelance Çalışmak

Bir iş yerine veyahut kuruma bağlı olmadan çalışmak aynı anda birden fazla müşteriye ulaşmanızı sağlayacaktır. Buda sabit bir maaşa oranla daha fazla geliri işaret etmektedir. Bu madde için ön şart kişisel yapılabilecek bir meslek sahibi olunmasıdır. Örnek olarak grafik tasarım gösterilebilir.

Fotoğrafçılık

Bir önceki maddede bahsedilen freelance çalışmanın mesleki halidir. Eğer yaratıcılık becerinize güveniyor, gözle görülen şeyleri çok farklı şekilde sunabileceğinize inanıyorsanız; profesyonel bir fotoğraf makinesi ile kendinize güzel bir gelir elde edebilirsiniz.

Çevirmenlik

Metin çevirebilecek kadar yabancı dil bilgisine sahipseniz, bu madde size güzel bir gelir getirecektir. Çeşitli forum, blog veya sitelere kendi ilanlarınızı vererek müşteri edinebilir; ücret karşılığı çevirmenlik yapabilirsiniz.

Günlük Vadeli Hesap

Borsa maddesindeki gibi ön koşul, bir teminatınızın bulunmasıdır. Bankalar vadeli hesaplar aracılığıyla sizin paranızı işletmekte kazandığı ücretten size belirli bir % oranında ödeme yapmaktadır. Dikkat edilmesi gereken nokta vadeli hesaplar genelde minimum 1 ay olarak vadelendirilir ve vade süresinden önce para çekilirse bir kazanım söz konusu olmaz. Buna çözüm olarak ise günlük vadeli hesap sunan bankalar mevcuttur.

Gizli Müşteri

Bazı markalar kendi şubelerinin kontrolünü yapamadığı için hizmet açısından geri kalmaktadır. Bu yüzden belirli ücret karşılığında gizli müşteriler tutarak şubelerinin temizliği, müşteri hizmetleri, satış istatistiği gibi raporları onlardan alarak düzenleme yapmaktadır.(Aktuelkredi)

Editör: Wan Haber