Kasım ayı ile ilgili enflasyon oranlarının belirtilmesi ile birlikte emekli ve memur maaşlarına ne kadar zam alacakları da açıklamış oldu. Her sene Ocak ve Temmuz aylarında memurlar ve emeklilerin maaşlarına zam yapılmaktadır. Temmuz ayında son 5 senenin enflasyon rakamlarına göre belli olan zam oranlarının ise ne kadar olacağı açıklandı. Tüketici fiyat endeksi yani TÜFE’de 2020 kasım ayı enflasyon oranları Bir önceki ay baz alındığında %2.30, Bir önceki senenin Aralık ayına göre ise yüzde on 3.19 ve yine aynı şekilde bir önceki senenin Kasım ayına göre  14.0 3 oranında artış gösterdi.

Senelik bazda enflasyon oranında ise % 12.04 şeklinde bir rakam açıklandı. Kasım ayı enflasyon değerlerinin belirtilmesi ile son 5 ayın ortalama enflasyon artışları da belirlemiş oldu. Emekli ve memur maaşlarının zam oranları da Böylelikle ortaya çıkmış oldu.

Peki Emekli Zam Oranları Ne Kadar Olacak?

Her yıl ocak ve Temmuz aylarında 6 aylık enflasyon rakamları açıklamaktadır ve açıklanmış olan bu enflasyon rakamlarına göre bahsi geçen emekli ve memurların maaşlarına ya da SSK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaşlarına zam yapılmaktadır. 2021 senesinin ilk ayında ise ne kadarlık bir zam uygulanacağı merakla beklenmektedir. Buna göre kasım ayı enflasyon oranlarına göre belli oldu her şey. BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin Ocak ayı açısından %7.02 oranında bir zam alacakları kesinleşti. Haziran ve Aralık aylarında ise enflasyon oranları hesaplamalarına göre BAĞ-KUR ve SSK emeklilerinin en az %17 oranında bir zam alacakları belli oldu.

Memur Zamlarının Ne Kadar Olacağı  Da Kesinleşti

Emekli maaşlarının yanı sıra aynı zamanda memur maaşlarına da uygulanacak olan enflasyon farkları da açıklandı. Toplu sözleşme neticesinde açıklanan zam oranlarına göre ücret artırımı gerçekleştirilen memur maaşlarının 2021 senesinde % 3.0 2 puanlık bir enflasyon farkı alacağı belirlendi. Memur maaşlarına uygulanacak bu farkın netleşmesi ile birlikte memur maaşlarında ki artışla hesaplanmaya başlandı.

Editör: Wan Haber