Hırsızın Kimliği Belirsiz
Şimdiye kadar hırsızların kim olduğu halen belirsizliğini korumaktadır. Fakat görünüşe bakılırsa halka açık web sitesi uygulamasında bulunabilecektir. Hiç korunmayan ya da yeteri kadar korunan sunucuları hedeflemektedirler. Mağazaların veri tabanlarını kopyalayıp bunları yayınlama ya da verileri uygun gördükleri biçimde kullanma tehdidinde bulunarak 0,0 6 Bitcoin Yani yaklaşık olarak 537 dolar fidye talep ediyorlar.

Bazı Mağazalar Muhtemelen Ödeme Yapmış
Korsanların kriptopara cüzdanlarında yakın zaman içerisinde 5,8 Bitcoin Yani yaklaşık olarak 52 bin dolar tutarında işlem kaydedilmiş olması bazı mağazaların fidye taleplerini yerine getirdikleri düşüncesini bir kez daha gündeme getirdi.

Büyük Olasılıkla Daha Fazla İhlal Var
Bir  Computer firması,yaklaşık olarak 31 çalıntı veri tabanının satışa sunulduğunu tahmin etmektedir. Korsanların Bitcoin adresleri ile ilgili kötüye kullanım raporlarının sayısına göre site bunun genel sayısının yalnızca bir kısmı olduğunu belirtmektedir. En yeni veri tabanı Mart ayına ait ilk ayriyeten her liste bir önerisi örneği içermektedir ve bu sayede potansiyel alıcılar ürünleri kontrol edebilmektedir.

E-Ticaret Siteleri Suçlular İçin Cezbedici Hedef
Müşteri ilişkileri ile ilgili saklamaları gereken kişisel bilgilerin zenginliği göz önüne alındığında e-ticaret siteleri kötü niyetli kullanıcılar ya da kurumlar açısından cezbedici bir hedef haline gelmektedir. Bu arada ele geçirme ve şantaj kampanyaları kesinlikle yeni bir yaklaşım değildir. Bu tür saldırılar geçmişte de büyük yankı uyandırmıştı. Örnek verilecek olursa 2017 senesinde popüler Game of Thrones dizisinin yapımcısı HBO  şirketi de dahil olmak üzere eğlence endüstrisinde tanınmış isimleri etkilemişti.

 

Editör: Wan Haber