Bakan Albayrak'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Türkiye'nin tarihi açısından kritik bir haberin paylaşıldığı bir günün devamında buluşuyoruz. Türkiye bir eksen dönüşümünde. Ne Doğu ne Batı, yeni eksen Türkiye. Cuma günü bu anons edildikten sonra 5 yıllık süreçte bu kadar muazzam bir tepki aldığımızı gördüm.

Kuyunun geri kalan kısmında 2 katman daha var. Bundan sonraki süreçte sadece bu kuyu ve alan üzerinde konuşmayacağız.  Türkiye bir de bakmışız ki cari fazla veriyor. Karadeniz'in en büyük keşfi olarak açıkladık. Çok büyük bir rezerv.

Yüzde 30'luk bir pazarlık avantajı sağladık.

Maddi kısmı çok geniş. Manevi tarafı şu: Cuma gününde aldığımız pozitif tepkileri bir sepette birleştirince şunu gördüm, bize giydirilmeye çalışan bir öğretilmiş çaresizlik vardı. Bunun yıkıldığını gördüm.

Türkiye enerji bağımlılığı anlamında yeni bir çağın sürecini başlattı, hem psikolojik hem maddi olarak bir duvarı yıktı.

Bir büyük sürpriz önümüzdeki yıllarda madencilik alanında da gelecek.Bu biraz daha uzun soluklu, tohumlarını ektik, ondan da çınarlar çıkacak.

MÜJDE, DOĞALGAZ FATURALARINA YANSIYACAK MI?

Kesinlikle ve kesinlikle yansıyacak. Sadece vatandaşımızın doğalgaz faturasına yansımayacak. Aynı zamanda sanayicimize, kullandıkları elektrik faturasına kadar yansıyacak. Bu işle uğraşan arkadaşlarımıza inancım tam, 2023'e kadar ulaştıracaklardır. 2023'ten önce müjdelerle gelmiş bile olabiliriz.

DOĞU AKDENİZ'DE SONDAJ GERİLİMİ

Toplantıda bize hep 'Ne işimiz var? Amerika ne der? Gemimiz yok?' gibi sürekli itiraz eden bir yapı ile karşı karşıyaydık. O toplantıdan kısa süre sonra 15 Temmuz'da yakalanan generallerden bir tanesi örneğin.

Türkiye egemenlik haklarından taviz veremez, bu 83 milyonun zenginliği, hakkı.

BIDEN'IN TÜRKİYE'YE YÖNELİK SÖZLERİ

Sistematik bir şekilde, bir noktaya ateş ediliyorsa, baya rahatsız ettiğimiz kesimler var. Muhalefet aslında olumlu bir kelime. Ne kadar eleştiri varsa kişilerin kurumların kendini geliştirmesi bakımından iyi bir şey. İş algı operasyonu, yalan yanlış yönlendirmeye dönerse o zaman burada başka bir şey var.

Kim demokratik olarak seçilmiş lidere operasyon yapmayı ima ediyor? Olağan şüphelilerden ses gelmiyor.

Türkiye'nin darbede yaşadıkları, Türkiye'nin bölgedeki yaşadıkları sorunlar 83 milyonun kafasında yeni ampüller yakıyor: Kimler kimler ile iş tutuyormuş. Muhalefet için bazen çok üzülüyorum.

Muhalefet olarak ağzını açarak kurduğun cümle ne? '7 ay önce mi, 6 ay sonra mı?' Bu adam seni itham ediyor. Sözlerin muhatabı biz değil, muhalefet.

"TÜRKİYE MİLLİ MODELE GEÇİYOR"

Milli deyince birilerinin tüyleri diken diken oluyor.

Türkiye eski modellerden milli modele geçiyor. 

Son 2 yılda ekonomide attığımız adımlar, yerli katma değeri bu ekonominin tüm paydaşları hepsi bir bütün.

Bir enerji projesinde başka bir ülke tehdit etti.

Bedel ödedik mi? Öderiz, ama meyvelerini topluyoruz artık. Biraz vicdanlı olan kişi pandemi döneminde Türkiye'yi ve dünyadaki diğer ülkeleri kefeye koyuyor. Türkiye sağlıkta, alt yapıda, her anlamda bu süreci daha az etkilenerek götürüyor.

 Bu son süreç TPAO ve BOTAŞ'ı farklı bir lige çıkaracak. Bu keşiflerle birlikte bu iki şirketin halka arz sürecinin önü açılacak.

Fatih'ten gelen güzel haberleri yarın Akdeniz'de Yavuz'dan duymamamız için neden yok. Ülkenin deniz dataları büyük potansiyeli gösteriyor.

(Giresun'daki sel) Esnafla ilgili TESKOMB'la uygun maliyetli bir paket, finansal destek açıklayacağız.

Editör: Wan Haber